AK Parti 6. Olağan Sinop İl Kongresi; Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba başta olmak üzere büyük bir katılımla Atatürk Spor Salonunda gerçekleşti.

644 delegeden 397’sinin oy kullandığı kongreye tek liste giren mevcut İl Başkanı Ali Çöpcü delegelerin 389’unun oyunu alarak tekrar başkanlığa seçildi. Kongrede konuşan İl Başkanı Çöpçü, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ağırlamaktan gurur ve sevinç duyduklarını söyledi. 


Yorulmadan ve yılmadan aş ile çalıştıklarını kaydeden Ali Çöpcü sözlerini şöyle tamamladı; "Bu sevdanın önüne set çekmeye, bu milleti kendisine köle yapmaya kalkanlar, milletin partisi olan AK Partiyi ve Cumhurbaşkanımızı kendilerine en büyük engel olarak gören şer odakları, asla başarılı olamayacaktır. Bizler AK Parti teşkilatları olarak Sayın Genel Başkanımızın, Cumhurbaşkanımızın ideallerini gerçekleştirmek için taşın altına elimizi değil, yüreğimizi koyarak çalışmaya devam edeceğiz. 2019 yılında Sinop'ta tarihi bir zafere ulaşmak, gece-gündüz demeden terlemeye, koşturmaya ve milletin hizmetkarı olmaya devam edeceğiz" 

Ali Çöpçü seçimler öncesi, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a günün anısına Sinop'a özgü gemi maketi takdim etti.

AK PARTİ YENİ YÖNETİMİ
Ali Çöpcü başkanlığında oluşan 30 kişilik yeni yönetim şöyle; Atila Uzun, Mete Bal, Ersin Yaman, Bekir Kaya, Tufan Korkut, Cevdet Şeker, Mustafa Ercan, Ümit Yazıcı, Cüneyt Özcan, Mustafa Öztürk, Sefa Mete, Refik Göksu, Şevket Kaya, Osman Demirtaş, Namık Ünlü, Mustafa Urhan, Ali Konukçu, Mustafa Demirel, Engin Balcı, Sibel Özcan, Elmas Karasakal Çulha, Yasemin Akbaş, Pelin Özdoğru, İlkin Mangır, Nilgün Şahin, Özcan Korkmaz, Elif Tarı, Erhan Taban ve Ahmet Soysal.

Editör: Vitrin Haber