AK Parti Gerze İlçe Başkanı İzzet Karaman Başkanlığında TBMM’ye giden Gerze İlçe Teşkilatı AK Parti Grup Toplantısına katıldı, ilçenin eksikleri ile ilgili taleplerini birinci ağızdan konunun muhataplarına iletti. 

İlk olarak AK Parti Grup toplantısında Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun konuşmalarını dinleyen AK Parti Gerze İlçe teşkilatı, daha sonra TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı AK Parti Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy ile bir araya geldi. Gerze’nin sorunlarını projelendirerek bir dosya hazırlayan ilçe teşkilatı Milletvekili Ersoy’dan sorunların çözümü noktasında destek istedi. 

Gerze Orman İşletme Şefliğinin İşletme Müdürlüğüne dönüştürülmesi, yıkılan tekel binasının modern bir kamu binasına dönüştürülmesi, kapanan cezaevinin adliye binasına dönüştürülmesi, Yaykıl Su göleti projesi, kız öğrenci yurdu projesi, gençlik evi projesi gibi birçok konuda destek isteyen Gerzelilerle yakından ilgilenen Mehmet Ersoy yapılan taleplerin değerlendirilmesi noktasında elinden gayreti göstereceği sözünü verdi. 

Kendisine iletilen talepler doğrultusunda Orman ve Su işleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ile heyetin yanında görüşen Ersoy, Bakan Eroğlu’ya Gerze İşletme Müdürlüğü talebini bir kez daha yenileyerek konunun bakanlığa iletildiğini ve bu konunun Gerze ve Dikmen İlçelerinin geleceği açısından büyük önem arz ettiğini belirtti.

Yıkılan Tekel Binası ile ilgili gelen talebi değerlendiren Milletvekili Mehmet Ersoy alana Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı çok amaçlı bir kamu binasının yapılması noktasında gereken adımın vakit kaybetmeden atılacağının sözünü verdi.

Ersoy, Hükümet Konağı içinde dar bir alana sıkışmış olan Gerze Adliyesinin modern bir binaya taşınabilmesi amacıyla kapanan cezaevinin yeni modern bir adliye binasına dönüştürülmesi noktasında da destek sözü verdi.

TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı AK Parti Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy kız öğrenci yurdu ve gençlik merkezi noktasında yer gösterildiğinde bu isteği de 2015-2016 yılı yatırım planına aldıracağını söyledi.

Gerze İlçe Teşkilatı Milletvekili Mehmet Ersoy’un göstermiş olduğu ilgi ve alakadan dolayı teşekkür etti. 
Editör: Vitrin Haber