İzzet Karaman ve Ertuğrul Asut iki liste halinde katıldığı kongrede, 305 oy kullanıldı. İki oy geçersiz sayılırken Karaman 258, Asut 45 oy aldı.

Kongreye AK Parti Sinop Milletvekili ve İçişleri Komisyonu Başkanı Mehmet Ersoy, AK Parti Samsun Milletvekili ve Sinop Koordinatörü Ahmet Yeni, MKYK Üyesi Nazım Maviş, Sinop İl Başkanı Cengiz Tokmak, ilçe teşkilatı ve partililer katıldı.

AK Parti İlçe Başkanı İzzet Karaman, kongre aşamasında gayret gösteren ve kongreye katılan tüm konuklara teşekkür etti.

Karaman, mayıs ayında Genel Merkez tarafından göreve atandığını ve 6 aylık süreç içerisinde yoğun bir çalışma temposu içerisinde ekibiyle birlikte çalışmalarını yürüttüğünü belirtti. 

AK Parti İl Başkanı Cengiz Tokmak ise eski Türkiye’nin geride kaldığını ifade ederek, "1999 depreminde, deprem bölgesine 2 günde ulaşamayan iktidardan Van depreminde bölgeye 3 saatte ulaşan iktidara kavuşuldu. SSK ve Sağlık sorunları bitti, yıllarca tavizler verilen IMF ile ilişkiler kesildi. Artık her geçen gün daha da gelişen bir Türkiye ile karşı karşıyayız" dedi.

MKYK Üyesi Nazım Maviş, kongrenin hayırlı olmasını dileyerek genel seçimlerde Sinop’ta 2 milletvekilini Meclise göndermeyi amaçladıklarını söyledi.
AK Parti Sinop Milletvekili ve İçişleri Komisyon Başkanı Mehmet Ersoy ise, "AK Parti’de hiçbir zaman kavga ve gürültülerin olduğu kongreler olmamıştır. Yoğun bir kongre sürecindeyiz. Kongre sürecinin ardından hep birlikte genel seçim çalışmalarına başlayacağız" diye konuştu.

AK Parti Samsun Milletvekili ve Sinop il Koordinatörü Ahmet Yeni ise,  AK Partinin her seçimde oylarını daha da arttırdığını, halkın yıllardan beri umutla beklediği temsil gücünün AK Parti ile sağlandığını ifade etti.
Editör: Vitrin Haber