AK Parti Türkeli ilçesinde yeni ilçe başkanını arıyor. 10 aday başvuru dosyalarını İl Başkanlığına sunarken, teşkilatta sular iyice ısındı. İl Başkanlığı, adaylar içerisinden belirleyeceği ismi ilçe başkanı olarak atayacak. 

Bu arada adayların arasında en dikkat çeken isimlerden biri olan ve partinin temelinden gelen İş Adamı Mustafa Kahramanlar'ın şansı oldukça yüksek gözüküyor. 

AĞACIN ÖMRÜ KÖKÜNÜN DERİNLİĞİ KADARDIR
Bir önceki ilçe başkanlığı seçimlerinde aday olan, ancak daha sonra adaylıktan çekilen ve o günlerde de ilçe gündemini uzun süre megul eden Mustafa Kahramanlar, "Ben daha önceki seçimde aday olmuştum, lakin genel merkezimiz mevcut başkanla devam kararı aldığında o an ki parti menfaati ve edindiğim Siyasi Ahlak gereği adaylıktan vazgeçtiğimi açıkladım. Ben AK Parti’nin kuruluşunda da yer aldım. Sinop İl Kurucular Kurulu Üyesiyim. Hatta bu partinin ideolojik köklerinden gelen yenilikçi biriyim. Yani Mustafa Kahramanlar Ak  Parti toprağında zeminin hemen üstünde ortaya çıkan biri değildir. Ak Parti toprağında Mustafa Kahramanlar’ın kökü Milli Gençlik Vakfına kadar uzanmaktadır, Biz bu örste 1993 yılından  beri Milli Gençlik Vakfından başlayarak halen dövülmekteyiz. Kılıç örste ne kadar çok dövülürse o kadar keskin olur. AK Partideki büyüklerimizin bunu artık görmesi, dikkate alması gerektiğini düşünüyorum. Ben kınımdan çıkmaya hazırım. Yeter ki Yürekli bir Bilek olsun" dedi. 

HARMANDA İZİ OLMAYANIN SOFRADA YÜZÜ OLMAZ
Bu zamana kadar ehil olmayan kişilerin elinde ilçenin adeta bir bozkıra dündüğünü ifade eden Mustafa Kahramanlır sözlerini şöyle sürdürdü; "Bir noktaya daha dikkat çekmek isterim. Atalarımız harmanda izi olmayanın sofrada yüzü olmaz, der. Biz bu partiyi bir avuç gönül eri ile kurduk, senlik benlik bilmedik, Partiye zarar gelecekse ‘biz geri çekiliriz’ dedik. Biz kısır çekişmeler Partimize zarar verir düşüncesi ile parti içi çekişmeden geri durdukça işin başındakiler Türkeli halkının gönlüne nasıl tohum ektilerse Türkeli halkının gönlünde yeşermedi. İşin ehli  olmayan insanlar Ak  Partiyi Türkeli’nde bozkıra çevirdi. 

TÜRKELİ TEŞKİLATINI ORTAK AKIL YÖNETECEK
Ben iddia ediyorum. Arkadaşlarımla Türkeli insanının gönlünde Ak Partiyi yeniden yeşerteceğiz. AK Parti  Türkeli Teşkilatını ‘ortak akıl’ yönetecek, Türkeli yeşerecek. İktidarımızın  hizmetlerini  olanaklarını en  üst seviyede ilçeye  çekeceğiz. Türkeli’nde bu güç ve potansiyel  var. Yeter ki  iş ehline verilsin.  Herkes geçmişin muhasebesini yapsın. Bakın maalesef Türkeli’nde AK Parti yerel seçimlerde istediği başarıyı bir türlü sağlayamadı. Genel seçimlerde 4. sırada olan parti şu an ilçede Belediyeyi yönetiyor, bu Türkeli insanının başının üstüne çıkaracağı insanları nasıl ve ne derece tahkik, tahlil ve analiz ettiğini gösterir. Türkeli insanı sandığa gidip körü körüne oyunu kullanmaz önce bunları bilmek lazım, sizlerin bunları ilgili yerlere ulaştırmanız, iletmeniz lazım. AK Parti’nin ilçedeki başarısızlığının altında yatan sebepler ve kişiler kim? kırıp dökmeden bunları konuşmak gerek.  Nasıl herkes başarıda kendini paydaş gösterirse başarısızlığı da birileri sahiplenmeli. Ama şu an ki mevcut tabloda geçmişteki başarısızlığın  aktörleri sahneye yeni jön sürme telaşesindeler. Bugünkü adayların arasında yalnızca bir dirsek teması kadar mesafe var.

Ben bir önceki seçimde Genel  Merkezimin istediği doğrultusunda kongreye birkaç gün kala başkanlıktan  adaylığımı çekmiştim. Türkeli gazetesine imzalı bir bildiri gönderdim, genel merkezin açıkladığı adaya da hayırlı olsun, dedim. Ben o zaman Türkeli’nde siyasetin fair play hareketini yaptım. Aynı nezaket ve erdemi şimdi onlardan görmek isterdim.  

TÜRKELİ HALKI ÇOK İYİ DÜŞÜNÜR
Bakın bunları üstüne basa basa söylüyorum: Türkeli halkı çok kitap okumaz ama çok düşünür. Görünmeyen ilişkileri görür, olayları sentezler, yargılar ve sizin hakkınızda hüküm verir. Bunu yaparken de sadece aklını kullanır, gönlünü değil. İlçede genel seçimde nerde ise tulum çıkaran Ak Parti’nin 4. Partiye belediyeyi vermesi Türkeli halkının düşünce yapısını ve karakterini betimlemeye yeter. Sizler gazetecisiniz. Gazetecilere de büyük sorumluluk düşmekte.

HİÇ BİRŞEY ESKİSİ GİBİ OLMAYACAK
Adaylığım konusuna dönecek olursak. Atın üstündeki TÜRK değilse yüktür. Biz hep birlikte 15 Temmuzu yaşadık. Zaman geri durma zamanı değil, daha da ileri atılma zamanı. Ben Allah’ın izni ile adayım. Yeni sayılabilecek bir il teşkilatımız ve dürüst, ilkeli bir il başkanımız var. Bu teşkilatın ve Başkanımız Sayın Ali Çöpcü’nün de Genel Merkeze yeni kazanılmış zaferler hediye etmek istediğini düşünüyorum. Eğer görev verilirse gövdemi taşın altına koymaya hazırım.15 yıldır Tüm Türkiyede yağan AK PARTİ hizmet yağmurunun birkaç damlasını ilçemizede akıtabilirsek Bundan da şeref duyarız. AK Parti’nin bu ülkeye borcu, bizim Ak Partiye olan borcumuz ölene kadar bitmez. AK Parti Sinop İl Yönetiminin, Genel Merkezinin kararının önce Türkeli halkına sonra Türkeli’ne, bütün Ülkeye ve Partime hayırlı olmasını temenni ederim"   

Mustafa Kahramanlar Kimdir?
1970 Türkeli doğumlu olup ilköğrenimini Türkeli ilçesinde, orta ve lise eğitimini Sinop İmam-Hatip Lisesinde tamamlamıştır. Kahire El Ezher Üniversitesinde 1,5 yıllık üniversite hayatından sonra şuan yaşadığı Türkeli ilçesinde 1992 yılında ticaret hayatına atılmıştır. Geçmişte sırasıyla Milli Gençlik Vakfı, Türkeli İlçe Başkanlığı, Refah Partisi Türkeli ilçe yönetimi, Fazilet Partisi Sinop İl yönetiminde yer almıştır. AK PARTİ Sinop İl kurucu üyesi ve Kurucu il yönetimi görevlerinde bulunmuştur. Türkeli ilçesinde faaliyet gösteren TÜRDER kurucu başkan yardımcılığı yapmıştır. Halen bu görevini yürütmektedir. Ve yine İstanbul merkezli TÜSİYAD derneğinin Sinop şube başkan yardımcılığını da yürütmektedir. Türkeli’nde Kuyumculuk, mobilya, beyaz eşya, motosiklet sektörlerinde parkende mağazacılığı yapan Mustafa Kahramanlar evli ve bir çocuk babasıdır.
Editör: Vitrin Haber