AK Parti milletvekili aday adaylarını STK’lara soracak. AK Parti; 23 Mart 2015 Pazartesi günü Sinop’ta vakıf, dernek, meslek kuruluşları ve benzeri bütün STK’lar ile bu kuruluşlarda görev yapan yönetim kurullarını, milletvekili aday adayları için oy vermeye davet etti.

AK Parti 7 Haziran genel seçimleri öncesi aday belirleme çalışmalarında son safhaya geldi. 7 Nisan'da açıklanacak olan adayların belirlenmesi için STK'lardan görüş alınıyor. Teşkilat temayülü ardından AK Parti, STK temayülü gerçekleştirecek. Konu ile ilgili parti binasında basın açıklaması yapan Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Sinop İl Teşkilatı Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı Ahmet Soysal, alınan prensip kararı doğrultusunda uygulamanın Sinop ile birlikte 81 ilde de gerçekleşti rileceğini söyledi.

Soysal; "07 Haziran 2015 Pazar günü yapılacak olan 25. Dönem Milletvekili seçimlerine yönelik aday tespit çalışmaları devam etmektedir, bu çerçevede temayül yoklaması ve mülakatlar gerçekleştirilmiş olup ara komisyon çalışmaları sürmektedir. Tüm Türkiye’de, 81 İlde olduğu gibi İlimizde de Partimiz Yönetim Kurulu tarafından aday tespit çalışmaları kapsamında Sivil Toplum Kuruluşlarını (STK’ların) da sürece dahil edilmesi konusunda prensip kararı almıştır. Bu kararın icrası çerçevesinde; Vakıf, dernek, Meslek kuruluşları ve benzeri bütün STK’ların ve bu kuruluşlarda görev yapan yönetim kurullarının sadece yönetim kurullarının) aday belirleme sürecinde görüşleri alınacaktır. Bu bağlamda 23 Mart 2015 Pazartesi günü AK Parti Sinop İl Başkanlığı toplantı salonunda saat 11.00 de başlayıp 17.00 ye kadar devam edecek olan aday belirleme sürecimizde İl ve İlçelerimizdeki tüm vakıf, dernek, meslek kuruluşları ve benzeri bütün STK’ların ve bu kuruluşlarda görev yapan yönetim ku rullarının (sadece yönetim kurullarının) fikir beyan etmek üzere oy kullanmaya davet edilmiştir. Oy kullanma işlemine esasen tüm Yönetim Kurulu Başkanlarının beraberinde karara esas güncel yönetim kurulu listelerini getirmeleri ve oy kullanacak olan tüm STK mensuplarının beraberinde kimlikleri ile gelmeleri gerekmektedir” dedi. 







Editör: Vitrin Haber