TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve Ak Parti Milletvekili Mehmet Ersoy gündemdeki AİHM'in Türkiye'deki "Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi" dersleri ile ilgi vermiş olduğu karar hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Yapmış olduğu değerlendirmesinde verilen eğitimlerin kararlı bir şekilde devam edeceği vurgusunu yapan ERSOY "Toplumunun, milletinin değerlerini öğrenen ve bilen bir nesil yetiştirme kararlılığımız devam edecektir" dedi.

Ersoy ayrıca açıklmasında şunları kaydetti:

"...AİHM yapılan başvuru üzerine Ülkemizdeki zorunlu din eğitimine derhal son verilmesi kararı vermiş..Bazı basın ve siyaset çevreleri de bundan çok memnun olmuş..

Değerli kardeşlerim, Ülkemizde zorunlu olarak okutulan din dersi değildir, din kültürü ve ahlak bilgisi dersidir.. Yani belli yaşlarda okula giden çocuklarımız nasıl zorunlu coğrafya dersi alıyor, Güney Afrika'nın bütün ormanlarını, Amerika Kıtasının bütün nehirlerini, Asya'nın bütün göllerini, zorunlu tarih dersi alıyor, milyonlarca yıllık dünya tarihinde insanlığın bütün hayat evrelerini, hiç ilgisini çekmemesine rağmen biyolojide bütün canlıları, fizikte bir çok kuralı öğreniyorsa nüfusunun % 99'u Müslüman olan bir ülkede çocuklarımız İslamiyet nedir, neye inanılır, neden ibadet edilir, büyüklerimiz niye namaz kılar sorularının cevapları hakkında ve diğer dinlerin inanç esasları hakkında mutlaka bir fikir sahibi olsunlar istiyoruz.. 

Dünden bugüne bu uygulamaya karşı çıkanlar elinizi vicdanınıza koyun bu ülkede yaşayan siyasiler, gazeteciler, toplum önderlerinin bir kısmı Ramazan'da akşam ezanı okunmadan iftar açılmayacağını, cumanın kazasının olmadığını, mutlaka cemaatle kılınması gerektiğini, hac mevsiminin her yıl mutlaka kurban bayramına denk geleceğini bir genel kültür bilgisi olarak bilseler de, basın ve siyaset tarihimiz bunların gaflarıyla dolmasa, sözde aydın ve siyasetçilerimiz kendi kültürlerine bu kadar yabancı olmasa çok mu kötülük yapmış oluruz onlara..Taş devri insanlarının kültürlerini bildikleri kadar kendi insanının kültürünü öğrenerek yetişmiş bir neslin ve bu bilgilerin kime ne zararı olabilir ki?

Toplumunun, milletinin değerlerini öğrenen ve bilen bir nesil yetiştirme kararlılığımız devam edecektir dostlarım.. Selam ve saygılarımla.."
Editör: Vitrin Haber