AK Parti Sinop Milletvekili Aday Adayı Cengiz Tokmak, "Adayın kim olduğu önemli değil. Sinop’ta da bizim yerel seçimlerde ki oy oranımız İl Genel Meclis sonuçlarına göre 2-0’ı işaret ediyor. Biz aday belirleme sürecine değil, seçime kilitlendik" dedi. 

AK Parti Sinop Milletvekili Aday Adayı Cengiz Tokmak, Vitrinhaber Gazetesi'ni ziyaret etti. Yazı İşleri Müdürümüz Serhat Özşahin ile ofisinde bir araya gelen Tokmak, süreçle ilgili değerlendirmelerde bulundu. 

Konuşmasına genel değerlendirmeyle başlayan Cengiz Tokmak, AK Parti iktidarının 13 yıldır iktidarda olduğunu hatırlatarak, AK Parti iktidarının bu başarıyı halka rağmen siyaset değil, halkla beraber siyaset yapmakla elde ettiğini söyledi. 

AK Parti’nin heyecanı ve hedefleri olan bir parti olduğunu, kim aday olursa olsun AK Parti’nin 'Yeni Türkiye' hedefiyle birlikte Sinop’tan 2 milletvekili çıkaracağını söyleyen Tokmak, enerjisini Sinop’un hizmetine harcamak için milletvekili aday adayı olduğunu yineledi.

Millete rağmen siyaset yapmadık
Cengiz Tokmak; "Halkla birlikte, iç içe siyaset yapıyoruz. Milletle beraber siyaset yapıyoruz. Millete rağmen siyaset yapanların durumu ortada. 13 yıl öncesine Türkiye’nin durumuna baktığımızda koalisyonlarla yönetilen, deprem yardımları sel felaketlerinden toplanan paralar olmasa işçinin, emeklinin, memurun maaşını ödeyemeyecek durumda olan bir Türkiye vardı. O zor dönemde Türkiye, AK Parti iktidarıyla buluştu. İktidara gelmek belki o dönemde kolaydı ama 13 yıl iktidarda kalmak tabi ki kolay değil. 13 yıl iktidarda kalmak için milletin, toplumun beklentileri var, öncelikleri var bunlara karşılık verebilmek lazım. 3 dönem üst üste iktidarda kalabilmenin en önemli kriterlerinden birisi; halkla beraber siyaset yapıyoruz, milletle beraber siyaset yapıyoruz. Millete rağmen siyaset yapmamak lazım. Toplumun öncelikleri ne ise ona göre politika şekilleniyor. İşte millet ile beraber siyaset yaparsanız 13 yıl iktidarda kalırsınız. Bugünkü anketlerde yine %49-52 arasında oy potansiyelimiz mevcut” dedi. 

Önceliğimiz teşkilatımız ve halkımız
Kendi dönemlerinde Sinop'ta teşkilatların birlik ve beraberlik içerisinde çalıştığını hatırlatan Tokmak, il başkanlığı döneminde sürekli olarak aylık il başkanları toplantısına gittiklerini hatırlatarak, burada Sinop'un sorunları, toplumun öncelikleri ile ilgili bilgiler aktardıklarını söyledi. AK Parti’nin kuruluşundan bu yana içerisinde olduğunu vurgulayan Tokmak, “İl Başkanlığı döneminde, daha öncesinde de biliyorsunuz partinin kurucu il yönetim kurulu ve il başkan yardımcısıydım. Yani partinin kuruluşundan bu yana içerisindeyim. Çeşitli kademelerde görev yaptık. 2009 yılında İl Başkanlığı nasip oldu, 6 yıla yakın il başkanlığı yaptık. İl başkanlığı döneminde benim önceliğim teşkilatlarımızla halkımızı bütünleştirmek oldu. Hep beraber bir bütün beraber olarak ve çalışarak ile daha fazla hizmet gayreti içerisinde olduk. Elimizden geldiği kadar kırmadan dökmeden, yeri geldi kendimiz üzüldük ama karşı tarafı üzmemeye çalıştık. Bu bağlamda gayretli olduğumuza inanıyorum. Tabi ki bizden önceki il başkanı ve milletvekili arkadaşlarımız da kendilerine göre güzel çalışmalar yaptı. Hepsinden Allah razı olsun. Hepsi ilimizin kalkınmasına faydalı olmuştur, ellerinden geleni sağlamışlardır. Biz de bundan sonraki süreçte teşkilatlarda aldığımız birikimimizi, deneyimimizi ve tecrübemizi yine ilimizin hizmetine harcamak için, enerjimizi ilimizin hizmetine harcamak için milletvekili aday adayı olduk. Bu bağlamda da inşallah aday olursak yine teşkilatlarımızla bir bütünlük içinde çalışmalarımıza devam edeceğiz” diye konuştu.

Adayın kim olduğu önemli değil
Açıklamasında birlik ve beraberlik mesajları veren Cengiz Tokmak; “Rabbim hangimize nasip ederse, biz kim aday olursa olsun onun koluna gireceğiz. Güzel şeyler yapacağımıza, yeni Türkiye’de inşallah yeni Sinop’un, güzel Sinop’un ihtiyaçlarını tamamlamış olan Sinop’un, bir cennet köşesi olan Sinop’un hizmetinde olacağımıza inanıyorum. Diğer aday adayı arkadaşlarımız da aynı düşüncelerle çalışmalarını gerçekleştiriyorlar. Rabbim hangimize nasip ederse, biz kim aday olursa olsun onun koluna gireceğiz. Önemli olan bu ülkede AK Parti iktidarının devamlılığıdır. Çünkü Ak Parti’nin iktidarı devam ederse 2023, 2053, 2071 hedeflerine daha güçlü girecek Türkiye. Türkiye bölgesinde kabuğunu kırıyor, kabuğunu kırdıkça tabi ki dış güçler de Türkiye’yi karıştırmaya, Türkiye’nin bir çok farklı kültürel yapıya sahip olan insanları birbirine düşürmeye çalışıyorlar. Bu farklılıklarımız bizim zenginliklerimizdir diye düşünüyoruz. Bu bağlamda inşallah önümüzdeki süreçte güzel çalışmalarla, hem il bazında hem Türkiye genelinde bu hedeflere ulaşacağımıza inanıyorum. Biz aday belirleme sürecine değil, seçime kilitlendik” ifadelerini kullandı. 

Seçime kilitlendik
AK Parti'nin Sinop'ta 2-0 alacağına tüm kalbiyle inandığını dile getiren AK Parti Sinop Milletvekili Aday Adayı Cengiz Tokmak sözlerini şöyle tamamladı; “Biz hangi arkadaşımız olursa olsun 2-0 yakınız. Çünkü heyecanı ve hedefleri olan bir partiyiz. 13 yıllık iktidarlığımız boyunca heyecanımızı her geçen gün artırıyoruz. İnsanlarımız da bu heyecanı ve bu birikimi bizler de görüyor. Bunun için de yine belirttiğim gibi anket sonuçları da %49 - %52 bandında seyrediyor ve Sinop’ta da bizim yerel seçimlerde ki oy oranımız İl Genel Meclis sonuçlarına göre 2-0’ı işaret ediyor. Çünkü biz geçen dönem oylarımızı artırdık. Bundan dolayı hangi arkadaşımız aday olursa olsun bizim için rakip partilerin adayları tabi ki önemli ama biz ona bakmıyoruz, biz kendimize bakıyoruz. Biz öncelikle kendimizi topluma nasıl anlatacağız, toplumla ne kadar çabuk kaynaşırsak aday olduktan sonra o şekilde 2-0’ı alacağımıza inanıyorum” 

Editör: Vitrin Haber