Partisi tarafından düzenlenen bir dizi etkinliğe katılmak üzere Sinop'a gelen Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Boyabat ilçesinde halka hitap etti. 

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, partisi tarafından düzenlenen bir dizi etkinliğe katılmak üzere Sinop'a geldi. Bakan Bozdağ'ın ilk durağı Boyabat ilçesi oldu. Boyabat'ta düzenlenen halk buluşmasında konuşan Bakan Bekir Bozdağ, halkın 16 Nisan Referandumuda büyük bir tarihi dönüşüm için sandığa gideceğini söyledi. 

15 Temmuz darbe girişiminin devlete, demokrasiye, hukuka, cumhuriyete ve milli iradeye yapılmış bir ihanet saldırısı olduğunu kaydeden Bekir Bozdağ, bütün farklılıklarla bir araya gelinerek darbenin karşısında durulduğunu ifade etti. 

Türk milletinin ve Türkiye'nin güçlü varlığı için siyasal istikrarın, güçlü iktidarın şart olduğuna dikkati çeken Bozdağ, anayasa değişikliğine ve cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine bazı ülkelerin karşı çıktığını hatırlattı.

BİZİM DAYIMIZ MİLLET
Bakan Bozdağ; "Yeni sistemin özü tam da budur. Yeni sistemde milletin sandıkta hükümeti kuracak. Hükümet güven oyunu da halktan alacak. Millete güç aktarımından, millete hak ve ve yetki verilmesinden korkan bir zihniyet var. Anayasa değişikliği millete, yasamayı ve yürütmeyi doğrudan, ayrı ayrı seçme hakkı ve yetkisi verecek. Milletimiz en doğru kararı verecek. Yeni sistem, zayıf iktidarlara son verecek. Bizim dayımız aziz Türk milletidir. Dayısı Türk milleti olanın sırtını yere getirmeye kimsenin gücü yetmez." dedi.