Onun kocaman yüreğinin içi sevgi dolu. Kapısından geri dönen yok. İstanbul’da Sinop’un hangi insanının başı özellikle sağlık alanında dara düşse ilk koşulan ve asla yüze kapanmayan kapısı onun kapısı. O bir gönül eri.

 

İnsan sağlığın önemini kaybedince anlıyor. Ama İstanbul gibi bir metropoldeyseniz doğru sağlık hizmetine ulaşmak belki de samanlıkta iğne aramaktan daha zor.

 

Memleketimiz çok göç verdi. Sinop’ta yaşayan insanların 3-4 katı bir nüfus ağırlıklı İstanbul olmak üzere dışarıda yaşıyor.

 

Bu yeni yaşam alanının zorlu şartlarında sığınacak bir liman arayan insanlarımız uzun yıllar yetişmiş elemanımız olmadığı için çok büyük sıkıntılar çekti. Allah’a şükür bugün gelinen noktada istediğimiz ölçüde olmasa da yetişmiş bir çok insanımız var. Hemşerilerimizin dertlerine derman olmak için avukatlarımız,doktorlarımız,mühendislerimiz ve daha bir çok meslek grubundan değerlerimiz Allah rızası için çalışıyorlar ve insanlarımıza yardımcı oluyorlar. Allah sayılarını arttırsın diyoruz.

 

Sinop’un Durağan ilçesinin Çerçiler köyünde fakir bir aile çocuğu olarak dünyaya gelen Dr.Ali KOCATAŞ başarılı eğitim yıllarının ardından doktorluk kariyerinde birbirinden güzel başarılara imza attı. Alanında parmakla gösterilen bir isim oldu. Ama o kabuğunu beğenmeyen tosbağa değil geldiği yeri asla unutmayan bir gönül insanı oldu.

 

İstanbul’da başı sıkışan,dara düşen hemşerilerimizin sağlık alanında ellerinden tutan,yardımcı olan bu güzel insan adeta çağının Mevlana’sı, Sinop’un Mevlana’sı olarak kocaman yüreğinin içinde biriktirdiği sevgiyi insanlarımıza taşıyor ve onlara ilaç oluyor.

 

Yıllardır severek takip ettiğim Ali abimin çalışmaları beni hep onurlandırdı. Küçük kardeşim Çetin Tıp Fakültesini kazanıp Samsun’a ilk gittiğinde ona “Dr. Ali KOCATAŞ abin gibi olacaksın” dedim. “Herkesin yardımına elinden geldiğince koşacaksın. Hemşerilerimizin önüne düşüp, dertlerine derman olmak için çalışacaksın” dedim. Çok şükür, o da bizi kırmadı.

 

Kendisini tanımaktan büyük onur duyduğum , sohbetlerinden feyiz aldığım bu güzel gönül insanına hemşerilerimize ve tüm insanlara karşılıksız yaptığı hizmetlerden dolayı Allah razı olsun ve Allah başımızdan,yanımızdan eksik etmesin diyorum.

 

Mevlanalar kolay yetişmiyor. Sinop’un Mevlana’sı Genel Cerrahi uzmanı Sayın Dr.Ali KOCATAŞ’ın hemşeri ve  insan sevgisi, geldiği noktada geçmişini unutmaması özelliklerinden dolayı tebrik ediyor, Allah hizmetlerini kabul ve makbul eylesin diyorum.

 

Hz. Ali Efendimiz “Bin kapıdan,yüz bin kaleden içeri girebilirsinde ; küçücük bir gönülden içeri giremezsin” der.

 

Sinopluların gönüllerini fetheden Sinop’un Mevlana’sı güzel insana sağlık, mutluluk ve afiyet diliyorum. Allah sayılarını arttırsın. Ebu Cehil’e özenenlere inat yeni nesilin Mevlana aşığı ve takipçisi olmaları dileklerimle.