12-18 Aralık 'Yerli malı haftası' etkinlikleri kapsamında Sinop'ta Cumhuriyet İlkokulu tarafından öğrenciler öğretmenleri ile birlikte hazırladıkları stantlarda ülkemizde yetişen ürünler hakkında bilgilendirildi.

Etkinlik kapsamında öğrenciler evde aileleri ile birlikte hazırladıkları yiyecekleri arkadaşları paylaştı. Öğrencilerin öğretmenleri ile birlikte etkinlikte Oldukça keyif zaman geçirdiği gözlemlendi.

Sinop’ta sağanak yağış bekleniyor Sinop’ta sağanak yağış bekleniyor

Yerli Malı haftası etkinliğine İl Milli Eğitim Şube Müdürleri Süleyman Özkan ve Melih Yıldırım da katılım sağlayarak öğrencilerle sohbet etti.

4/C Sınıfı öğretmeni Songül Sezgin Özdemir ve öğrencilerinin hazırladığı yerli malı standı ise etkinlikte büyük ilgi gördü.

Yerli tüketim bilincinin arttırılması amacı ile Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası kapsamında öğrencilerin küçük yaşta tutumlu olma alışkanlığı kazanıp, milli kaynaklarımızın daha verimli kullanılması bilincinin kazandırılmasının hedeflendiği etkinlikte ayrıca 2/B sınıfı öğretmeni Necmettin Tütüncü ve öğrencileri kuru fasulye pilav ziyafeti verdi.

Öğretmenler ve öğrenciler bu ziyafetle farklı bir kutlamaya imza atmış oldu.

Editör: Gülay Kavak