Sinop'ta Merkez köylerde çitçilik faaliyetinde bulunan vatandaşlara destek olmak amacıyla Sinop Valiliği tarafından makine desteğinde bulunuldu.

Bitkisel ve hayvancılık faaliyeti yapan çiftçilere Sinop Valiliği tarafından destek olmak amacıyla emek gücünü azaltan ve emek tasarrufu sağlayan, tarımsal teknoloji makineleri desteğinde bulunuldu.

Çiftçilere makine dağıtımı için Sinop Valiliği Toplantı Salonu’nda program düzenlenerek makineleri teslim edildi. Programda konuşan Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, üreticilere tarımsal teknoloji desteklerinin devam edeceğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü; "İl tarım müdürlüğümüz projelerle sürekli bir şekilde tarımı destekliyor. Biz de yerel ölçekte, tarım bakanlığımızın makro ölçekteki kredi ve hibe desteklerine destekte bulunmak istedik. Çorbada bizim de tuzumuz olsun. Çalışalım, terleyelim, koşalım, koşturalım, çiftçilerimizin yanında olalım. Dolayısıyla bizler insanın yaradılışına uygun, özlediğimiz hayat olan kırsalda yaşayan insanlarımızı, üreticilerimizi desteklemek için gayret gösteriyoruz. Kadınlarımız, erkeklerimiz köylerinden bir şeyler yapmaya çalışıyorlar. Tabi 25-30 yaşındaki bir genç gibi değil.  O zaman makine ve teknolojiden yararlanmamız lazım. İşte burada biz devreye giriyoruz. Yaptığımız makine destekleri ile belli yaşın üzerindeki çiftçilerimizi 25-30 yaşındaki gençlerimizin hızına yetiştireceğiz. Bu anlamda bugün dağıtımını yapacağımız makinelerin hayırlı olmasını diliyorum. Tarımsal teknoloji konusunda üreticilerimizi desteklemeye devam edeceğiz". 

Yapılan konuşmanın ardından çiftçilere tarhana ve salça yapma makinesi, süt sağma makinesi, hamur yoğurma ve kesme makinesi desteğinde bulunuldu.

Makine teslim törenine Vali Dr. Mustafa Özarslan, Vali Yardımcısı Abdullah Şahin, İl Tarım ve Orman Müdürü Fatih Önlem, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Müdürü Esra Öztürk ve çiftçiler katıldı.

Kızılay gönüllüleri özel bireylere destek oldu Kızılay gönüllüleri özel bireylere destek oldu

Editör: Serhat Özşahin