CHP Sinop İl Başkanlığı'nın önderliğinde Belediye Başkanı Barış Ayhan, sivil toplum kuruluşları, sendikaların ve Millet İttifakı siyasi parti il başkanlarının katılımlarıyla 23 Nisan Ulusal egemenlik ve Çocuk Bayramı için alternatif çelenk sunma töreni düzenlendi. 

İskele Meydanındaki Atatürk Anıtına İl Başkanı Avukat İnan Savaş Yüksel ve tören paydaşları tarafından çelenk sunuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Konuşan İl Başkanı Avukat İnan Savaş Yüksel, hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği, çocuk isçilerin kalmadığı, çocukların okula gitmekten başka işlerinin olmadığı, gülüp oynadıkları bir dünya özleminde olduklarını söyledi. 

İnan Savaş Yüksel sözlerinin devamında "Büyük Önder ve arkadaşlarının öncülüğünde 23 Nisan 1920'de açılarak; bağımsızlığının, milletimizin egemenliğinin, hukuka saygının, laik demokratik değerlerin simgesi olan Türkiye Büyük Millet Meclisimizin 103. açılış yıldönümü heyecanını hep birlikte yaşıyoruz.

Amasya Genelgesi'nde ortaya konulan 'Milletin istiklalini, yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır' sözünü ve gençlik yıllarından itibaren kurduğu 'demokrasi' düşünü hayata geçirmek üzere, 103 yıl önce bugün, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk Türkiye Büyük Millet Meclisini bizzat kurmuş ve hakimiyet kayıtsız şartsız millete devredilmiştir.
Bugün demokrasi karşıtlarının itibarsızlaştırmaya balistiği, yetkileri törpülenen, işlevsiz hale getirilmek istenen TBMM, yurdumuza vurulmak istenen pranga 103 yıl önce kırdığı gibi kıracak, 14 Mayıs'tan sonra, Güçlendirilmiş Parlamenter Sistemin de kurulmasıyla, yeniden demokrasinin timsali olacaktır.

Kendi arzularını milletimize dayatmaya çalışan zihniyete karsı milli iradeye sahip çıktığımızı ve baskılara boyun eğmeyeceğimizi tüm dünyaya bir kez daha haykırıyoruz.
Yurttaşlar arasında hiçbir ayrım gözetmeyen, hiç kimsenin bir diğerinden üstün olmadığı, her vatandaşın eşit haklara sahip olduğu gen Türkiye Cumhuriyeti'nin lideri Atatürk, bu kıymetli günü aynı zamanda çocuklara armağan etmiştir. Dünyada çocuklara hediye edilen tek bayramı Kutluyoruz. Atamızın bu tercihi, güzel ülkemizi gelecek nesillere ve çocuklarımıza emanet ettiğinin de bir göstergesidir" dedi.

EN YÜKSEK ÇOCUK YOKSULLUĞUNA SAHİP ÜLKEYİZ

Türkiye'nin Avrupa ülkeleri arasında, maalesef en yüksek çocuk yoksulluğuna sahip iki ülkeden biri olduğunu dile getiren Yüksel, "Nişasta bazlı şekerle, genetiği ile oynanmış gıdalar ile bedenleri sağlıksız, güçsüz bırakılan çocuklarımızın; yozlaştırılmış eğitim sistemi ile de beyinleri zehirleniyor.

Her şeyden önce, aslında eğitim ve çocuk açlığı sorunu siyaset üstü şekilde konuşulmalı; tüm siyasi partilerin her şeyi bir yana bırakıp, Anayasamızın sosyal bir hukuk devleti olduğunu öngören ikinci maddesi ışığında, her bir çocuğumuzun eğitimde fırsat eşitliğinden yararlanması ve hiçbir çocuğumuzun yatağa aç girmemesi için kalıcı ve etkin önlemlerin alınması konusunda ortak şekilde çalışmaları gerekmektedir. Çünkü çocuklarımız, hepimizin çocuklarıdır. 

Elbet bu karanlık günlerin sonu gelecek. 15 Mayıs sabahı güneş Türkiye'nin üzerinde son 21 yıldır hiç olmadığı kadar güzel ve umut dolu doğacak. 21 yıldır çocuk-yaşlı, kadın-erkek, isçi-memur, köylü-kentli, bu milletin evlatlarının ektiği sileler son bulacak.

Hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği, çocuk isçilerin kalmadığı, çocuklarımızın okula gitmekten başka islerinin olmadığı, gülüp oynadıkları bir dünya özlemiyle ve bu dünyayı hep birlikte yaratacağımıza olan inancımla, hepinizi en derin sevgi ve saygılarımla selamlıyor, dünya çocuklarıyla birlikte tüm çocuklarımızın ve milletimizin Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum" ifadelerine yer verdi.

Editör: Serhat Özşahin