Sinop Spor;1970 yılında kuruldu. Renklerini Mor ve Beyaz olarak aldı. Mor rengi Güneşin akşam batışı sırasında deniz ile birleştiği zamanki oluşturduğu renktir. Beyaz ise temiz ve saf. İki renk birleştirilerek Sinop Spor adına Türkiye Futbol Federasyonuna tescil ettirildi.

Karadeniz bölgesinin mütevazı şehri olan Sinop son yıllarda turizm kenti olmak için kabuğunu kırmaya başladı.
Tüm yatırımlar turizm şehri olabilmek için. Tüm kanaat önderleri söylemlerinde “Sinop Turizm cenneti’’ olacak şeklinde kurguladılar.

Tüm çalışmalar Sinop ve ilçelerini tanıtmak, daha çok insanın gelmesini sağlamak, turizm pastasından bir dilim alabilmek için. Sinop ilini kalkındırmak için Kuzka(Kuzey Kalkınma Ajansı)kuruldu. 

Kurulmasının amacı Sinop iline yatırım yapacak kişi, kurum ve projelerin yolunu açmak. 

Bir şehrin parasını idare eden yatırımlara para aktarımı yapan da İl genel meclisi başkanlığı ve üyeleridir.

Ne kadar Sinop Spor sahip çıkıldı? Tartışmaya çok açık bir konu.

Şimdi bunları neden yazıyorum.

Bir ilin tanıtılmasının en lokomotifi şehrin adını taşıdığı Spor kulüpleridir. İl takımı olan şu an bal liginde ilimizi temsil eden Sinop Spor’dur.

Daha birkaç yıl önce devşirme Sinop Spor ile bal liginde mücadele etmişti. Sonra gerçek renkleri olan Mor - Beyaz renklere tekrar kavuştu.  Sanki kapısına kilit vurulmuş futbol takımı gibi kimse başkanlık için Sinop Spor sahip çıkmadı. Ya da çıkmadılar. Ya da çıkmak istediler cesaret gösteremediler.

Sonra yıllarca sporun içinden gelmiş ilişkileri son derece samimi olan Ayhan Özhan ve ekonomik olarak güçlü olmasalar da gönül zengini arkadaşlarını da yanına alarak bir yönetim oluşturdu.

Bir yıl Bal liginde mücadele ettiler. Bu mücadelenin nasıl yapıldığını çok iyi bilenlerdenim. Sonra Sinop ilinin ilçesi Ayancık ve Ayancık Belediyesi Spor ile yaptıkları play out maçını kaybederek tekrar Sinop 1. amatör lige düştüler. Şampiyon olarak tekrar oynadıkları final maçını kazanarak tekrar Bal Liginde oynamayı hak kazandılar.

Başkan Özhan ve yönetim kurulu gece gündüz demeden, Sinop Spor’a için mesai harcadılar. İstanbul’da İş adamları ile defalarca kez toplantı yaptılar. Kaç kez Siyasetten Ankara’dan medet umdular. Kaç kez şehirlerini temsil eden siyasiler ile toplantılar yaptılar ve Sinop Spor için her şeyi istediler.

Ancak ne kadar sonuca gittiler onu ben bilemiyorum. O sorunun cevabı başkan Ayhan Özhan ve yönetim kurulunda.
Daha bu takım ilk bal ligine çıktığında lisans paralarını son gün de denkleştirerek yatırmamışmıydı!

Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, Belediye’ye ait 3 tane otoparkı Sinop Spor hizmetine verdiğini biliyorum.
Şimdi neden bunları yazıyorum. Bir şehrin tanıtımı için Futbol kulüpleri çok önemlidir. Örneğin Trabzon Spor, Bolu

Spor,Samsun Spor çok daha sayabiliriz.
Başarı hem ekonomi demek hem de İlin tanıtımı demek.
İstanbul’dan bir İş adamı çıktı. Adı Hamit MADEN. Maden İnşaatın sahibi.Aslen Gerze’li. Sinop Spor’a sponsor oldu. Bu sıkıntıların giderilmesinde Yönetimin elini çok rahatlattı. Resmen Sinop Spor ‘’MADEN” buldu.

Ekonomik olarak rahatladı. Daha önce Süper lig takımlarından Bursa Spor’da ve Şanlı Urfa Spor’da top koşturmuş, 27 yaşında Sierre Leone uyruklu santrafor ve sağ açık olarak mevkilerde oynamış İbrahim Teteh Bangura’yı transferi gerçekleştirdiler.

Dünden bu güne Ulusal basının ilgisi olmaya devam ediyor. Bir futbolcu sayesinde dün gece tüm ulusal spor kanalları Sinop Spor’dan bahsediyor.

3 milyon bütçe ayırsanız ancak bu kadar reklam yaptırabilirsiniz. Turizm ile gündeme gelen ilimiz şimdi futbol takımı ile tüm spor kamuoyunun gündeminde.

Şampiyon olur mu, skor nasıl olur, gelen futbolcu uyum sağlar mı, şimdilik ben bu teknik tarafa bakmıyorum. Tabii ki onlarında eleştireceğim, önerilerimizin olacağı zamanlar olacak.

Teknik ekibi ve yönetimi zaman içersinde değerlendireceğim. 

Her zaman dediğim bir şey vardır. “Sen çalış gayret et gerisini Allah’a bırak”

Sinop halkı neyin ne olduğunu çok iyi biliyor. Samimi olan ile samimi olmayanı çok net ayırt edebiliyor.Zaman her şeyin en güzel ilacıdır.

Sinop Spor Başkanı Ayhan Özhan ve Yönetimi iyi bir iş başarmıştır emeği geçenlere teşekkür ederim.