Direksiyon hakimiyetini kaybeden sürücü aydınlatma direğine çarptı Direksiyon hakimiyetini kaybeden sürücü aydınlatma direğine çarptı

Sinop'un yetiştirdiği önemli isimlerden Avukat Yalçın Oğuz 86. yaşına bastı. Aynı zamanda 15. dönem Sinop Milletvekilliği görevini yapan Oğuz yeni yaşını eşi ve diğer aile fertleri ile kutladı. Oğuz, çocukları ve torunları ile hoşça vakit geçirdi. 

Avukat Yalçın Oğuz, "85'i bitirdik ve 86'ya bastık. Buğün benim doğum günüm. Tatlısı ile acısı ile 86.cı yaşımıza başladım. Gönlüm diyorki 45 ama yaşım diyorki 85. Ama her yaşın bir güzelliği var. Bu yaşımdan mutluyum. Doğüm günümü tebrik eden bütün dostlara teşekkürlerimi ve sevgilerimı sunuyorum" dedi. 

Yalçın Oğuz - Milletvekili, Hukukçu.
1939 yılında Sinop’ta doğdu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. İngilizce ve Fransızca öğrendi. Gürpınar ve Türkeli Hâkimi olarak görevde bulundu, serbest avukatlık yaptı. 14 Ekim 1973 (15. Dönem) tarihinde yapılan genel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sinop Milletvekili seçildi. Yalçın Oğuz, evli ve dört çocuk babası.
 

Editör: Merve Yerli