Geçtiğimiz Cuma günü Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül  Gerze ve Erfelek İlçelerinde  bir dizi ziyaretlerde bulundu. Gerze nasıl geçti bilmiyorum ama ben sizlere Erfelek ziyaretinde gördüklerimi paylaşacağım.

Biliyorsunuz Cuma günleri Erfelek İlçesinin Pazar günü ve festivalinde ilk gününe denk geldi bu ziyaret. Festival açılışına geldi diyeceğim lakin konuşmasında bu konu hiç geçmedi. Bir saatlik gecikmenin ardından nihayet Sarıgül Erfelek’te. Yaklaşık olarak yirmi dakika kürsüde kaldı, konuşmasında birlik ve beraberlikten bahsetti, sanırım CHP ‘de bazı ayrışımlar görüyor kendisi. Üstelik bu konuşmayı sosyal demokratlığı ile bilinen bir yerde yapması oldukça ilginç. CHP Sinop Millet Vekili Sayın Engin Altay’ı öve öve bitiremedi, her ne kadar Millet Vekilimizin soy ismini defalarca yanlış söylemesine rağmen. Sarıgül’ün halka hitabı Övgüler ile devam ediyor. Erfelekli İş adamı Musa Can beyefendiyi de kürsüye davet etti, Musa beyin Memleketine yaptığı hayır işlerinden bahsetti, sanırım Musa beyin Memleketi ile ilgili bir iş sahasında yapmış olduğu bir yatırım yok, ya da Sarıgül unuttu. Karşılıklı övgüler, plaket seramonileri ile sona erdi halka sesleniş.    İlginçliklerle dolu Sarıgül ziyareti devam ediyor.  Erfelek halkının inanılmaz bir yoğunluğu vardı, hatta izdiham seviyesine kadar ulaştı bu yoğun ilgi. Kalabalıkta rastgele bir iki vatandaşa sordum, ne oluyor burada?  İsmini bile bilmediği, tanımadığı birinin arkasından koşuyor vatandaş.  Bilmiyor ki burada ne oluyor, kim bu gelen. Muhtemelen toplumsal bir reaksiyon olabilir.

Mustafa Sarıgül sanırım sadece Halka seslenmeye gelmiş olacak ki, Belediye binasına girmesi ile çıkması bir oldu. Başkanlık makamında Sayın Muzaffer Şimşek tam Sayın Sarıgül’e Erfelekli ünlü edebiyatçı Ahmet Muhip Dıranas’ı anlatmaya başladı ki,  Kelimeler başkanın boğazında kaldı. Belediye binasını sanki kulis olarak kullanan ve üzerini değiştirip yaklaşık altı dakika bile makam odasında kalmayan Sarıgül,  geç kaldık gitmemiz gerekli dedi ve zengin kalkışı yaptı ve gitti. Ben yıllardır bürokrasinin içerisinde bulundum, takip ettim. Başbakan’da olsa, Bakan’da olsa, Belediye Başkanı’da olsa   bu şekilde davranmamalı. Sayın Sarıgül gibi ateş almaya gelmemeli.  Acelen varsa, geç kaldıysan, Bu Belediye Makamının ve Başkanımızın suçu değil. Umarım bu tür hadiseleri bir daha  görmeyiz. Son olarak  Samimiyetin olduğu, birlik beraberliğin olduğu ortamlarda bunların yaşanmadığını özellikle  belirtmek isterim.

 

www.facebook.com/ Aktüel Saati

www.Twitter.com/ Aktüel saati