Samsun Şehit Tayfun Özköse Ortaokulu 5. ve 6. sınıf öğrencileri, Sinop Üniversitesi Çocuk Üniversitesi “Bahar Etkinlikleri” kapsamında hazırlanan etkinliklerle farklı deneyimler yaşadı.

Müdür Yardımcısı Nagihan Başyiğit ve Sosyal Bilgiler Öğretmeni Sadık Kırımlı eşliğinde Sinop Üniversitesini ziyaret eden Samsun Şehit Tayfun Özköse Ortaokulu öğrencileri, Çocuk Eğitimi Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Nurhan Öztürk, Müdür Yardımcıları Doç. Dr. Esra Bozkurt Altan, Doç. Dr. Sema Tan ve Fen Bilimleri Alan Koordinatörü Öğr. Gör. İrem Üçüncüoğlu ile gönüllü öğrenciler tarafından bilim ve sanata yönelik çeşitli aktivitelere katıldılar.

Elazığ’da yenilikçi eğitim yaklaşımı: "Better Together Projesi" Elazığ’da yenilikçi eğitim yaklaşımı: "Better Together Projesi"

Etkinlikler kapsamında Sinop Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. Sema Tan zeka oyunları, Doç. Dr. Esra Bozkurt Altan “Geleceğin Meslekleri” konulu söyleşi, Öğr. Gör. Ceren Demiralp resim etkinlikleri düzenledi. Ayrıca minik öğrenciler eğlenceli bilim deneyleri, böceklerin incelenmesi gibi farklı etkinliklerde de yer alarak hem eğlendiler hem de öğrendiler.

Eğitim Fakültesinde gerçekleştirilen etkinliklere katılan Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şakir Taşdemir de proje hakkında Çocuk Üniversitesi yetkililerinden bilgiler alarak, öğrenciler ile uzun süre sohbet etti ve gerçekleştirilen etkinlikleri birlikte izledi.

Etkinliklerin sonunda, konuk öğrenciler Sinop şehir merkezini dolaşarak kentin tarihi yerlerini ziyaret etme imkanı buldu.

Editör: Vitrin Haber