Manisa’nın Salihli ilçesinde deprem testini geçemeyen veya kullanılamaz hale gelen okulların yıkılması için Salihli Belediyesi ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında protokol imzalandı. Protokolün imzalanmasının ardından okullarda yıkım başladı.

Depreme dayanıksız 8 okulun yıkılması için Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Yenen ve ihaleyi alan firma arasında yıkım sözleşmesi imzalandı. İmza töreninde konuşan Başkan Kayda, “Öğrencilerimizin daha güvenli binalarda eğitim almalarını önemsiyoruz. Milli Eğitim Bakanlığımıza ve eğitim camiamıza hayırlı olsun” dedi.

Salihli’de yıkım işlemi yapılacak okullar ise şunlar: Sekine Evren Anadolu Lisesi (Ana bina, spor salonu ve lojman), Hafsa Sultan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Anaokulu binası), Şehit Prof. Dr. İlhan Varank İmam Hatip Ortaokulu (Okul binası), Alpaslan İlkokulu (A ve B blok), Fahriye Hanım İlkokulu (A3 blok), Atatürk Ortaokulu (A ve B blok), Mersindere Ortaokulu (A ve B blok), Zübeyde Hanım Anaokulu (A blok ve depo binası)

Talasgücü Belediyespor son maçına çıkıyor Talasgücü Belediyespor son maçına çıkıyor

Sözleşmenin imzalanıp, yer tesliminin ardından yıkım işlemi, yüklenici firma tarafından Sekine Evren Anadolu Lisesi’nde başladı. Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Yenen de yıkım çalışmalarının başladığı okulda incelemelerde bulundu.

Kaynak: iha