Bayanlar için oldukça önemli konulardan birisi de yaş. Yaşlı görünmek istemeyen bayanların sıklıkla tercih ettiği cerrahi işlemlerden birisi de yüz gençleştirme operasyonları. Bu operasyonlar ile hastalar hem istedikleri görünüme sahip oluyorlar hem de fazla zahmet çekmeden bulundukları yaştan daha genç gösteriyorlar. Günümüzde Ülkemizde ve dünyada oldukça tercih edilmekte olan yüz gençleştirme operasyonları hanımlar tarafından sıklıkla tercih ediliyor. Bu yüz gençleştirme işlemlerinden popüler olanlardan birisi de yüz germe operasyonları.

Son dönemlerde oldukça tercih edilen yüz germe ameliyatları doktorların gençleştirme işlemlerinde oldukça sık bir şekilde kullandığı bir yöntem. Gelişen teknoloji ile yüz germe ameliyatları da değişmiş durumda. Artık yüz germe ameliyatları kesikler ve büyük izler olmadan yapılabilmekte. Doktorlar bu işlemi yaparken televizyon ekranındaki hastanın dokularının 15 kere büyültülmüş haline bakıyor. Bu sayede damarların ve ince sinirlerin korunması daha kolay oluyor. Kesikler ile yapılan klasik karın germe ameliyatlarına nazaran hastalarda operasyon sonrasında daha az şişlik oluşuyor. Daha az morluk ve şişlik oluşan hastalar da kısa bir sürede iyileşiyor.

Bu teknolojiler ile eski yüz germe ameliyatlarına nazaran davul gibi gerilmiş yüz görüntüsü ortadan kalkmış oluyor. Operasyon sonrasın da ise hastayı 15 – 20 yıl kadar gençleştiren yüz germe işlemi hastalar için son derece kolay bir şekilde yapılıyor.

Yüz Gençleştirme Sonrası

Yüz gençleştirme operasyonundan sonra olası bir yan etki ile karşılaşmamak için hastanın boyunluk kullanması gerekmektedir. Operasyondan sonraki bir hafta içinde bandajlarınız alınacak ve duş alabileceksiniz. Uyurken de boyunluk takmanız gerekmektedir. Bu hafta içinde günlük işleri kendinizi fazla zorlamadan yapabilirsiniz. Yüz gençleştirme operasyonundan birkaç hafta sonra ise spor ve egzersiz yapmaya başlayabilirsiniz. Operasyon sonunda kendinizi güneşten korumalısınız. Bu aşamalar da geçtikten sonra yüzünüzde daha estetik bir görünüm olacaktır.
 Kaynak: FBM

Advertorial Haber

 
Editör: Vitrin Haber