Sinop Toplum Ruh Sağlığı Merkezi düzenlenen törenle hizmete girdi.

Merkezin Osmaniye köyünde ki binasında gerçekleştirilen açılış törenine Sinop Valisi Yavuz selim Köşger, Belediye Başkanı Baki Ergül, İl Genel Meclisi Başkanı Şükrü Gündoğdu, İl Sağlık Müdürü Opr. Dr. Tolga Baş, SGK İl Müdürü Yaşar Yılmaz, CHP Sinop İl Başkanı Mustafa Acun ile çok sayıda davetli katıldı. 

Törende konuşan Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Mustafa Necati Çolak, Atatürk Devlet Hastanesine bağlı olarak hizmet verecek olan Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezi'nin, Türkiye’de açılan 57. Toplum ruh sağlığı merkezi olduğuna dikkat çekti. Merkezde verilecek hizmetlerin ücretsiz olduğunu dile getiren Çolak, Toplum ruh sağlığı merkezinde psikiyatr hekimi öncülüğünde kurulan uzman ekibin hizmet vereceğini kaydetti.  

Merkez hakkında bilgi veren Mustafa Necati Çolak şunları söyledi; "Türkiye’de yürütülmekte olan sağlıkta dönüşüm programı ilkelerinden biride, sağlık hizmeti alan vatandaşlarının gelişmişlik düzeyine paralel olarak ruh sağlığı alanında da çağın niteliklerine uygun hizmet alınmasını sağlamaktır.

Türkiye Ruh Sağlığı Profili Çalışmasına göre Türkiye’de nüfusun %18’i yaşam boyu ruhsal bir hastalık yaşamaktadır.
Bu doğrultuda Türkiye Kamu Hastaneler Kurumu “sağlıklı birey, sağlıklı toplum” hedefi ile ruhen ve bedenen sağlıklı bir toplum için yeni projeleri ve uygulamaları hayata geçirmiştir. Ruh sağlığı hizmetlerinde toplum temelli modele geçerek reform niteliğinde adımlar atılmaktadır. 

Ruh Sağlığı Eylem Planında önemle vurgulanan Toplum Ruh Sağlığı Merkezleri (TRSM) kendisine bağlanmış coğrafi bölgedeki ağır ruhsal rahatsızlığı olan hastaların ve ailelerin bilgilendirildiği, hastanın ayaktan tedavisinin yapıldığı ve takip edildiği; rehabilitasyon,  psikoeğitim, iş-uğraş terapisi, grup veya bireysel terapi gibi yöntemlerin kullanılarak hastanın toplum içinde yaşama becerilerinin artırılmasını hedefleyen bir sağlık kuruluşudur.

Sinop Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğimiz tarafından, Atatürk Devlet Hastanesine bağlı olarak hizmet verecek olan Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezi, Türkiye’de açılan 57. Toplum ruh sağlığı merkezidir. Toplum ruh sağlığı merkezimizde psikiyatr hekimimiz öncülüğünde kurulan uzman ekip hizmet verecektir. 

Toplum ruh sağlığı merkezlerinin ana hedeflerinden olan rehabilitasyon süreçlerinin hızlandırılabilmesi için ilimiz Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün destekleri ile uzman öğreticiler nezaretinde spor aktiviteleri ve uğraş terapileri yapılacaktır. Bu amaçla kurulan toplum ruh sağlığı merkezinde hizmetler tamamen ücretsiz olup kayıtlı 80 hastaya hizmet verilecektir"

Editör: Vitrin Haber