Sinop Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi çalışmaları hakkında bilgiler veren Başhekim Dt. Tamer Sivrikaya geride kalan son 6 ay içerisinde merkez bünyesinde 31 bin 784 hastaya diş sağlığı hizmeti verildiğini söyledi.

Ayrıca Sinop’ta merkez ve merkeze bağlı köylerin tüm ilkokullarında 1’inci, 2’inci, 3’üncü ve 4’üncü sınıf öğrencilerine Diş Hekimi Tuba Kural Emir tarafından, flor uygulaması yapıldığını belirten Sinop Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Dt. Tamer Sivrikaya, tüm bunların yanında Dt. Kübra Özgür tarafından diş sağlığı konusunda da anne adaylarına eğitimlerin verildiğini ifade etti.

FLOUR TEDAVİSİNİ İHMAL ETMEYİN 
Sinop Ağız ve Diş Sağlığında yaklaşık iki yıldır görev yaptığını ve son 6 ay içerisinde 2 bin 358 kanal tedavisi, 12 bin 871 dolgu, bin 364 hareketli protez, 8 bin 230 adet kron seramik (sabit protez) ve 876 adet protez tamiri yaptığını söyleyen Başhekim Dt. Tamer Sivrikaya;“Ayrıca hastanemiz bünyesinde koruyucu tedavi olarak 320 çocuğa flour uygulaması yaptık. Ailelerimize altını çizerek flour tedavisinin önemini belirtmek istiyorum” dedi.
 
Sivrikaya; “Flour tedavisi çocuklarımızın ilerleyen zamanda diş ile ilgili yaşayacakları sıkıntıları büyük bir ölçüde azaltmaktadır. Aileler çocuklarını düzenli diş muayenesine getirdiklerinde ilerleyen yaşlarda sorun yaşamayacaklardır” diye konuştu.
Hasta memnuniyetinin kendileri için vazgeçilmez ilkelerden olduğunu belirten Sinop Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Alper Delier ise bakanlığın sağladığı olanaklarla en iyisini yapmaya çalıştıklarını ifade etti.
Editör: Vitrin Haber