Sinop Aile Sağlığı Çalışanları Derneği Başkanı Oya Coşkuner, 1998 doğumlu gençleri tetanos aşısı yaptırmaları konusunda uyardı. 

Sinop'ta ikamet eden 1998 doğumlu bireylerin tetanos aşılarını yaptırmak üzere bağlı bulundukları aile hekimliklerine müracaat etmeleri geretkiğini kaydeden Oya Coşkuner, bu noktada herkesi duyarlı olmaya davet etti. 

Coşkuner,  günümüzde ölümcül ve sakat bırakan hastalıklardan korumak için en etkin, en güvenli ve en ucuz yöntemin aşılama olduğunu dile getiren Coşkuner, "Aşılama ya hastalıklara yakalanma oranını ya da hastalığın şiddetini azaltır. Kızamık, çocuk felci, difteri (kuşpalazi), boğmaca ve verem (tüberküloz), sarılık (hepatit B ve hepatit A), kabakulak, kızamıkcık, su çiçeği ile bazı menenjit ve zatüre hastalıkları aşı ile önlenebilmektedir. Bu hastalıklara bağlı ölüm ve sakatlıkların önlenmesi için her bebeğin uygun şekilde aşılanması gerekmektedir. Türkiye’de kızamık-kabakulak-kızamıkcık, çocuk felci, difteri (kuşpalazî), boğmaca ve verem (tüberküloz), sarılık (hepatit B) aşılarını Sağlık Kurumlarında ücretsiz olarak yapılmaktadır”dedi.


Editör: Vitrin Haber