Sinop; bünyesinde Anjiyo ve Kalp Damar Cerrahisi Merkezi (KVC) ünitesinin de olduğu 300 yataklı yeni ve modern bir binaya kavuşuyor. Proje ihalesi tamamlanan ve sözleşmesi imzalan akıllı bina konseptindeki yeni hastane binası, kendi elektriğini de kendisi üretecek. 

Yeni hastanede Heliport planlanıyor
Sinop Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği'nin talebi üzerine 300 yataklı, içinde anjiyo ve kalp damar cerrahisi merkezi olan, akıllı bina konseptinde yeni ve modern bir bina kazanacak. Şartlar uygun olduğu takdirde, binada ambulans helikopterlerin inip kalkabileceği heliport yapımı da planlanıyor. Mevcut Sinop Atatürk Devlet Hastanesi yanında yapımı planlanan modern hastane ve içerisindeki anjiyo ve kalp damar cerrahisi merkezi ile dışarıya sev eden değil, dışarıdan sevk alabilecek bir konumda olacak. 

Proje ile ilgili  Vitrinhaber'e konuşan Sinop Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Opr. Dr. Tolga Baş, yatırımın tamamlanması sonucu Sinop'un nitelikli sağlık hizmetlerinde önemli bir adım atmış olacağını söyledi. Sözleşmesi imzalanan projenin iki ay gibi kısa bir zamanda teslim edileceğini kaydeden Baş, proje teslimi ardından inşaat ihalesi için bakanlık nezdinde çalışmaların yapılacağını belirtti. 

Kendi elektriğini kendi üretecek
Kendi elektriğini kendi üretebilecek ve daha bir çok yeniliğe sahip olacak olan akıllı bina konseptinde yapılacak olan yeni projeyi anlatan Tolga Baş; "İlimizde nitelikli sağlık hizmetlerini daha iyi hale getirebilmek için bakanlığımıza 300 yataklı yeni bir hastane talebimiz oldu. Bakanlık talebimizi uygun gördü ve onaylandı. Yakın zamanda proje ihalesi ve sözleşmesi de yapıldı. Kendi enerjisini kendi üreten akıllı bir bina planlanıyor. Uygun şartlar olduğu takdirde ve gerekli izinler alınması ile ambulans helikopterlerin inip kalkabileceği, havadan hasta nakillerinin gerçekleşebileceği bir heliport planlanıyor. Bunun için belli izinler alınması gerekiyor. Bunun ilgili teknik detayları, söz konusu firma gelip yerinde tespit edecek. Eğer uygunsa mutlaka heliportun olmasını istiyoruz" dedi. 

Hayati önem taşıyan birimler olacak
Yeni hastanenin en önemli ve hayati özelliğinin de içerisinde KVC ve Anjiyograifi ünitelerinin yer alması olduğunu kaydeden Genel Sekreter Tolga Baş; "Modern hastane binamızın içerisinde Kalp Damar Cerrahisi Merkezi ile Anjiyografi ünitesi de yer alacak. Akıllı bina olma özelliğine de sahip olacak olan yeni hastanemizde birçok yenilik yer alacak. Bina yatak sayısının arttırılmasına da elverişli olacak. Böylelikle Sinop'ta sağlık hizmetleri konusunda büyük bir adım atılıyor" diye konuştu. 
Opr. Dr. Tolga Baş, yatırımın Sinop'a kazandırılmasında emekleri bulunan Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy, Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger, Sağlık Bakanlığı bürokratları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile çalışma arkadaşlarına teşekkür etti. 

Serhat Özşahin