Sinop Atatürk Devlet Hastanesinde Kardio Vasküler Cerrahi (KVC) ünitesinin hizmete girmesi ile kalp ve damar hastalıklarından şikayeti bulunan hastaların Sinop dışında başka hastanelere gitmesine gerek kalmazken, hastanenin üçüncü by-passlı hastası da taburcu oldu.

Sinop Atatürk Devlet Hastanesinde Kardio Vasküler Cerrahi (KVC) ünitesinin hizmete girmesi ile kalp ve damar hastalıklarından şikayeti bulunan hastaların Sinop dışında başka hastanelere gitmesine gerek kalmazken, hastanenin üçüncü by-passlı hastası İsmail Arar’da taburcu oldu. Sağlığına kavuşarak evine dönen İsmail Arar, ameliyatın Sinop’ta yapılması bakımından başlangıçta tereddütler yaşadığını belirterek  “ ancak Atatürk Devlet Hastanesi’ne ve ameliyatı gerçekleştirecek ekibe güvenmekle ne denli isabetli karar verdiğimi şimdi çok daha iyi anlıyorum” dedi.

17 Kasım 2017 de Adil Sabuncu adlı vatandaşın bypass ameliyatı ile başlayan süreç devam ediyor. Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Tolga Baş döneminde ilk adımları atılan, Op. Dr. Alper Delier’in Genel Sekreterlik döneminde ise önemli gayretler sonucu hizmete giren KVC ünitesi Sinopluları başka hastanelere taşınmaktan kurtardı. KVC ünitesi ilk başlarda sadece damar ameliyatlarını gerçekleştirirken, şimdi Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden sağlanan destekle açık kalp ameliyatlarını da başarı ile yapabiliyor. Sinop Atatürk Devlet Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahları Op.Dr.Arif Özdal Arslan ile Op. Dr.Ahmethan Kanpalta tarafından gerçekleştirilen ameliyatlar için Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi uzman ekiplerinin bir süre daha ameliyatlara destek bakımından Sinop’a gelecekleri belirtiliyor. Öte yandan gerek ameliyathanenin, gerekse KVC yoğun bakım ünitelerinin Türkiye’nin en yeni ve gelişmiş sistemleri ile donatıldığı gözleniyor. Ameliyattan sonra bir süre KVC yoğun bakımında tutulan hastalara  servise çıkarıldıklarından sonra da enfeksiyon riskine karşı ziyaret yasağı uygulanıyor.



By-Pass ameliyatı olan ve geçtiğimiz günlerde taburcu edilen İsmail Arar anjiyosunun da Atatürk Devlet Hastanesinde gerçekleştiğini belirterek  “ anjiyo sonucu By-Pass olmam ve bu ameliyatın Sinop’ta yapılabileceği bana söylendi. Açık söylemem gerekirse biraz tereddüt ettim. Op. Dr. Sayın Arif Özdal Arslan ameliyat ve ameliyat sonrası hakkında her şeyi tek tek anlattı. Karar vermekte zorlandım. Birkaç gün izin istedim. Sinop’ta ameliyat olmaya karar verdim. Çok doğru ve isabetli bir karar verdiğimi şimdi çok daha iyi anlıyorum. Bana göre Op. Dr. Arif Özdal Arslan ile Op. Dr. Ahmethan Kanpalta İlimiz için çok büyük bir kazanç. Tatillerinde bile dinlenmelerinden fedakarlık yaparak hastaları ile nasıl yakından ilgilendiklerinin en yakın tanığıyım. Bu sadece By-Passlı hastalar için geçerli değil. Tedavilerini üstlendikleri tüm hastalarına aynı titizliği gösteriyorlar. KVC yoğun bakımda ve serviste bulunan tüm hemşireler ve görevlilerin de hastalara karşı yaklaşımları aynı titizlikte. Sinop Atatürk Devlet Hastanesi’nin kalp ve damar cerrahisinde açtığı bu yeni sayfa ile Sinopluların başka şehir ve hastanelere taşınması son buldu. Bu durum Maddi ve manevi Sinopluların büyük bir kazancıdır” diyerek tüm ekibe teşekkür etti. İsmail Arar’ın taburcu işlemleri sırasında da hastanedeki son kontrollerini yapan Op. Dr. Arif Özdal Arslan sağlığına kavuşarak hastaneden uğurladıkları her hastanın kendileri için büyük bir mutluluk olduğunu belirterek; “Onları sağlıklarına kavuşmuş olarak buradan uğurlamanın mutluluğu tam olarak ifade edilemez. Bu mutluluk bizi aynı zamanda da dinlendiriyor” dedi.