Sinop Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi (ADSM) Başhekimi Tamer Sivrikaya, Sinop Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinin Türkiye'de bulunan 147 ADSM içerisinde ilk 10'da yer aldığını söyledi.

 7 ay önce Sinop Ağız ve Diş Sağlığı Merkezine Başhekim olarak atanan Tamer Sivrikaya, bu süreçte merkezde yapılan çalışmaları paylaştı. Merkezin yatırım bakımından yıllardır eksik kaldığını kaydeden Sivrikaya, hekimlerin en az 15-20 yıllık cihazlarla çalıştığını ve cihazların sürekli arıza verdiğini belirterek, teknik servisin sürekli diş sağlığı merkezinde bulunduğunu, bu yüzdende hastaların mağduriyet yaşadıklarını kaydetti. 

Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliğinin konuyla yakından ilgilendiğini ifade eden Sivrikaya, ilk etapta 7'si 2014, 6'sı da 2015 model olmak üzere toplam 13 adet diş ünitesi alındığını dile getirerek, "İyi durumda olan 2 üniteyle birlikte elimizde şu an 15 diş ünitesi mevcut. Hedefimiz 20 ünite. Böylece Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi son teknolojiyle birlikte cihazların tamamı yenilendi. Şu anda hekim sayımız 20. Kısa sürede klinik sayımızı da 20'ye çıkartarak her kliniğe bir hekim düşecek. Ayrıca hasta kabul alanı, hasta karşılama alanı, kliniklerdeki mobilyalara kadar ağız ve diş sağlığı merkezimizi son derece konforlu hale getirdik.

İlk 10 içerisindeyiz!
Sinop Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi olarak Türkiye'de bulunan 147 tane ADSM içerisinde şu anda ilk on içerisindeyiz. Çünkü her hekime bir oda ve bir ünite düşüyor. Türkiye'de böyle bir durum ya üç yada dört tanedir. Genelde ADSM'ler içerisinde odalar paravanlarla bölünür ve o oda içerisinde 5-6 hekim çalışır. Bu hasta mahremiyeti ve hasta konforu açısından uygun değil. Bize devletin verdiği kriterlerde yani hastane kriterlerinde her hekime bir oda olması gerekiyor. Çünkü hasta memnuniyeti çok önemli. Şu anda Türkiye'de o kriterleri tutturan iller arasında ilk 10 içerinden bir tanesi de biziz. Vatandaşlarımızda bu durumdan son derece memnunlar. Biz her ay anket yaptırıyoruz. En son anketimizde memnuniyetlik oranı yüzde 97.2. Bu rakamı yüzde yüzlere taşımayı hedefliyoruz" dedi.

Hastalarımızın sıra beklememesi için dikkat!
Vatandaşlardan beklentilerini de dile getiren ADSM Başhekimi Tamer Sivrikaya, "Hastalarımız; Ağız ve Diş Sağlığı Merkezine gelmeden önce mağduriyet yaşamak istemiyorlarsa, sıra beklemek istemiyorlarsa 182 hastane randevu sisteminden mutlaka randevu almaları gerekiyor. O zaman daha konforlu bir tedavi yaptırabilirler. Randevusuz gelenler ise salonlarda saatlerce beklemek zorunda kalıyorlar. Ayrıca diş tedavilerini yaptırmaya gelenler önceden ağız bakımlarını yaparak gelmelerini istiyoruz" diye konuştu.

Editör: Vitrin Haber