AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş tarafından yapılan açıklamada, Sinop Atatürk Devlet Hastanesi başta olmak üzere, geçtiğimiz hafta açılışı gerçekleştirilen Boyabat, Durağan ve Ayancık Devlet hastanelerine toplam 20 yeni uzman doktor ataması yapıldığını söyledi. 

Geçtiğimiz hafta Boyabat, Durağan ve Ayancık ilçelerinde hizmete sunulan devlet hastanelerinin açılış programına katılmak üzere Sinop’a gelen Sağlık Bakanı Dr. Ahmet Demircan, hastanelerde ihtiyaç duyulan uzman doktor açığının da en kısa sürede tamamlanacağı sözünü vermişti. 

Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş yaptığı açıklamada, Sinopluların büyük bir umutla beklediği uzman doktor atamalarının, 81. Dönem hizmet kurasında belirlendiğini kaydetti. 

Yeni atamalarla birlikte hekim ihtiyacının büyük oranda çözüleceğini ifade eden Maviş şunları söyledi: "Sinop’umuzda hayata geçen büyük ve modern sağlık yatırımlarının ardından, uzman doktor açığımızı da büyük oranda tamamlıyoruz. Sağlık Bakanımız Sayın Dr. Ahmet Demircan’ın ziyaretlerinde hemşerilerimizin uzman doktor açığı talebini kendilerine iletmiştik. Bu talebimiz 81.Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü Kurasında tamamlanıyor. 

Bu kapsamda: 

• Sinop Atatürk Devlet Hastanemize; Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı ve 1 Pratisyen Hekim 

• Boyabat 75. Yıl Devlet Hastanemize; Nöroloji Uzmanı, Kardiyoloji Uzmanı, Göğüs Hastalıkları Uzmanı ve 2 Pratisyen Hekim 

• Ayancık Devlet Hastanemize; Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı, Kulak Burun Boğaz Uzmanı, Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı, Dâhiliye Uzmanı ve 4 Pratisyen Hekim 

• Durağan Devlet Hastanemize ise; Anezteziyoloji ve Reanimasyon Uzmanı, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı, Genel Cerrahi Uzmanı ve 2 Pratisyen Hekim ataması yapılacak. Sağlık alanında yapılanlar ve göreve başlayacak uzman hekimlerimizle birlikte Sinop’umuz bölgemizin cazibe merkezi haline gelecektir. Sağlık Bakanımız ve değerli ağabeyim Dr. Ahmet Demircan’a şükranlarımı sunuyorum. Hemşehrilerimiz artık, bulundukları il ve ilçe merkezlerinde 5 yıldızlı otel konforunda gönül rahatlığı ile tedavi olabilecekler. Yeni uzman doktor atamalarımız Sinop’umuz için hayırlı olsun”