Boyabat Kaymakamlığının "Bizim Projemiz" kapsamında Boyabat Toplum Sağlığı Merkezi tarafından Hükümet Konağı bahçesinde "Sigarasız Yaşam ve Sessiz Düşman" isimli stant açıldı. 

Stantta vatandaşların tansiyon ölçümü, kan şeker ölçümü yapılarak diyabet, obezite ve yüksek tansiyon hakkında bilgilendirme yapılarak tedavileri için yönlendirme yapılıyor. Stantta ayrıca sağlığa zararlı ve yararlı yiyecek ve içecekler de sergilenirken, sağlıklı bir bedene sahip olmak için gıdaların önemi üzerinde de bilinçlendirme çalışmaları yapılıyor. 

Boyabat Toplum Sağlığı Merkezi doktoru Dr. Merve Yeşildağ stantta yaptığı açıklamada: "Çağımızın vebası sigara ve Akciğer kanseri hepimizin bildiği gibi insan sağlığını tehdit eden toplumsal bir sağlık sorunudur. İlçe Kaymakamlığımızın destekleriyle burada çok güzel bir stant açtık. İki gün süreyle buradayız. Vatandaşlarımızı davet ediyoruz. Standımızda tansiyon, şeker ölçümünü ve obezite izlemi yapıyoruz." dedi. 
Standı ziyaret eden İlçe Kaymakamı Fatih Aksoy buradaki görevlilerden çalışmalarıyla ilgili bilgi alıp stanttaki vatandaşlarla sohbet etti.

boyabatsesi.com
 
Editör: Vitrin Haber