Sağlık ve Sigorta Yöneticileri Derneği (SASDER) tarafından geleneksel olarak düzenlenen “Sağlık Yöneticisinin Gündemi” panelinin Karadeniz Bölge toplantısı yapılacak. Ordu’da düzenlenecek olan toplantıya Sinop’un da içinde bulunduğu birçok il katılacak. 

Ordu’da, Medical Park Ordu Hastanesi ev sahipliğinde düzenlenecek olan panel, 5 Eylül Cumartesi günü Hampton By Hilton Otel’de iki oturum olarak gerçekleşecek. Biruni&Centro Laboratuvarları Genel Müdürü Can Coşkun’un başkanlığında yapılacak olan ’Hastanelerde İş Sağlığı ve Güvenliği’ konusunun ele alınacağı panelin birinci oturumuna İstanbul Okan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mithat Kıyak ve Marsh Sigorta Brokerliği Danışman Hekimi Yrd. Doç. Dr. Murat Fırat konuşmacı olarak katılacaklar.

"Güncel Sağlık Yönetimi" konusunda gerçekleşecek ve Özel Optimed Hastanesi Genel Müdürü Opr. Dr. Ayhan Arslan oturum başkanlığında yürütülecek olan ikinci oturuma ise Sağlık Bakanlığı, Sağlık Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Dr. Ömer Faruk Erbay, Sosyal Güvenlik Kurumu Sigorta Primleri Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı İsmail Yılmaz ve Güneş Sigorta Sağlık Grup Müdürü Elvan Atalay konuşmacı olarak katılacaklar. Konuşmacılar, Sağlık Bakanlığı, Özel Hastaneler ve Ayakta Tedavi Kurumları Yönetmelikleri, yönetmelik değişiklikleri, uygulama sorunları, hekimlikte sigortalılık, özel sağlık sigorta süreçleri ile ilgili katılımcılara bilgiler verecekler.

Sağlık sektörü ile ilgili güncel konuların paylaşılacağı panele, Ordu ili başta olmak üzere Artvin, Rize, Trabzon, Giresun, Samsun, Sinop ve Tokat illerinin İl Sağlık Müdürlüğü, İl Sosyal Güvenlik Kurumu, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği ve özel hastanelerin üst düzey yöneticileri davet edildi. Panel sonrası Türkiye’nin farklı illerinden gelen konuşmacılara Medical Park Ordu Hastanesi ev sahipliğinde, Ordu ilinin turizmde öne çıkan yerlerinden oluşan bir şehir turu düzenlenerek ilin tanıtımı yapılacak.

Editör: Vitrin Haber