Toplumun obezite ile mücadele konusunda bilgi düzeyini artırmak, yeterli ve dengeli beslenme, düzenli aktivite alışkanlığı kazanılmasını teşvik etmek amacı ile Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen “Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı” çerçevesinde Sinop Halk Sağlığı Müdürlüğüve Sinop Üniversitesi arasında imzalanan Protokol ile 20 adet bisiklet Sinop Üniversitesi’ne teslim edildi.

İmzalanan protokol sonrasında, açıklama yapan Sinop Halk Sağlığı Müdür Vekili Dr. Arzu Eser, programın “Fiziksel Aktivitenin Teşviki ve Çevresel Faktörlerin İyileştirilmesi” stratejisi kapsamında yapıldığını belirtti. Eser;  “2015 yılından itibaren Türkiye’de tüm illerde “Fiziksel Aktiviteyi Teşvik Projesi” yürütülmektedir. Halk Sağlığı Kurumu tarafından bu yıl Üniversitelerdeki gençlerimiz için temin edilen 20 adet bisiklet imzalanan protokol ile Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın’a teslim edildi. Sağlıklı gelecek için geleceğimizin teminatı gençlerimizin sporla uğraşması önem arz etmekte olup, gençlerimizi pedal çevirmeye davet ediyoruz” diye konuştu.
Her bireyin genç yaşta bisiklet sürmeyi alışkanlık haline getirmesi gerektiğini vurgulayanSinopÜniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın ise;  "Bisiklet sürmeyi, spor yapmayı alışkanlık haline getirirseniz hem sağlıklı birey olursunuz hem de daha hızlı hareket edersiniz” dedi. 

Sinop Üniversitesi olarak sosyal aktivitelere önem verdiklerini belirten Dalgın sözlerine şöyle devam etti;“Yeni kampüs alanı içerisinde hem akademik personelimiz hemde öğrencilerimiz için spor, yürüyüş yapabilecekleri sosyal alanlar olmasına özen gösteriyoruz. Üniversite binaları sadece akademik eğitim yapılan yerler değil aynı zamanda sosyal ve kültürel faaliyetlerin yapıldığı yerlerdir”.

Halk Sağlığı Müdür Vekili Dr. Arzu Eser’e teşekkür eden Rektör Dalgın böyle bir proje kapsamında Üniversite olarak birlikte çalışmaktan mutlu olduklarını söyledi. İmzalanan Protokol sonrasında bir süre Rektör Dalgın ile sohbet eden Halk Sağlığı Müdürü Dr. Arzu Eser çekilen hatıra fotoğrafı sonrasında makamdan ayrıldı.   
 
Editör: Vitrin Haber