Sağlık Bakanlığınca yürütülen "Türkiye sağlıklı beslenme ve hareketli hayat programı" kapsamında sağlıklı yaşamın teşviki, obezitenin önlenmesi ve fiziksel aktivitenin desteklenmesi amacıyla 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri çerçevesinde "Sağlıklı Kadın" temalı yürüyüş organizasyonu düzenlendi.

Etkinlik kapsamında bir araya gelen vatandaşlar Uğur Mumcu meydanından karakum mevkisine kadar yürüyüş gerçekleştirdi. Ardından İskele meydanında kurulan Mobil Sağlık Platformu önüne gelen katılımcılara, burada açılan standa bulunan görevliler çeşitli bilgilendirmelerde bulundu. Düzenlenen etkinlikte bir konuşma yapan İl Sağlık Müdürü Dr. İsmail Alkan, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü”nün, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu tarafından, 2017 yılında “Kadın Sağlığı” teması ile gündeme geldiğini belirtti. Alkan; “Kadın varoluştur, kadın yaşamdır, kadın üretkenliktir. Kadının ikinci cins olmaktan çıkarılması için kadın ve erkek birlikte mücadele etmelidir. Güvenli yarınlar, ancak bu eşitliğin sağlanması ile mümkün olabilecektir. 
Ülkemizde, 1984 yılından bu yana çeşitli etkinliklerin düzenlendiği “8 Mart Dünya Kadınlar Günü”, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu tarafından, 2017 yılında “Kadın Sağlığı” teması ile gündeme gelmiştir. 

Kadınların bulaşıcı olmayan hastalıklardan, yani kanser, kalp-damar hastalıkları, solunum yolu hastalıkları, diyabet gibi hastalıklardan korunmasının temelinde yaşam tarzı ve alışkanlıkların değişmesi yatmaktadır. Tütün kullanımı, hareketsiz yaşam ve obezite, sağlıksız beslenme ve alkolün zararlı kullanımı, bu bağlamda, kadın sağlığını tehdit etmektedir. 

Kadın Sağlığı’nın önemini vurgulamak ve saydığımız bu davranış ve alışkanlıkların değişmesinin önemini göstermek için, “Kadın Sağlığı” temalı yürüyüş etkinliği düzenlemiş bulunuyoruz. Kadınlarımıza sağlıklı günler diliyoruz” dedi. Etkinlik, katılımcıların çektirdiği hatıra fotoğrafı ile sona erdi. 

 
Editör: Vitrin Haber