Sinop Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ile İl Sağlık Müdürlüğü ve Sinop Halk Sağlığı Müdürlüğü personelleri kan bağışı vermenin önemi konusunda farkındalığı artırmak amacıyla toplu olarak kan bağışında bulundu. 

Atatürk Caddesi üzerinde bulunan Kızılay Kan alma Birimine gelen sağlık çalışanları burada toplu olarak kan bağışında bulundu. Toplumda kan bağışında bulunmanın önemine dikkat çekmek amacıyla bu etkinliği gerçekleştirdiklerini söyleyen İl Sağlık Müdürü Dr. Gökhan Telatar, sadece sağlık çalışanlarının değil tüm toplumun kan vermenin hayat kurtarmaya katkı sağladığının bilincinde olması gerektiğini belirtti. Telatar; “Sinop’taki kan verme merkezinde sağlık çalışanları olarak kan bağışı yapmaya geldik. Konu birçok ortamda zaten dile getiriliyor. Bu konunun önemi herkesçe malum. Halkımızda çok güzel bir duyarlılık oluştu. Burada kan verme merkezinde doktor Muharrem bey başkanlığında Sinop’ta işlemler ilimizde de çok güzel bir şekilde sürdürülüyor. Bizde buna destek olmak kan bağışlamak ve eğer olabilecekse vatandaşlarımıza faydalı olabilmek için sağlık çalışanları olarak İl Sağlık Müdürlüğü, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ve Halk Sağlığı Müdürlüğü çalışanları olarak buraya geldik ve hep birlikte kan bağışı yapmaya başlıyoruz. Sağlıkçıların kan bağışını yapmasının biraz daha önemli olduğuna inanıyoruz. Tabi sadece sağlıkçılarla sınırlı kalmaması gerekir, bütün vatandaşlarımız da kan bağışında bulunuyorlar. Kan bağışının artan bir şekilde devam etmesini temenni ediyoruz” dedi.

Kış aylarında sıkıntı yaşıyoruz
Özellikle kış aylarında kan bulma noktasında sıkıntı yaşadıklarını belirten Sinop Kızılay Kan Alma Birimi Sorumlusu Opr. Dr. Muharrem Coşkuner, bu anlamda kan vermeye müsait olan vatandaşları kan alma birimlerine gelerek kan bağışında bulunmaya davet etti. Coşkuner; “Özellikle kış aylarında bağış bulma konusunda  ciddi sıkıntılar yaşıyoruz, bağış sayısı düşüyor. Dolayısıyla stoklarını temin ettiğimiz Devlet Hastanesinin kan bankasındaki stoklar kritik seviyenin altına iniyor. Kan bulmakta sıkıntı çekiyorlar. Eski sisteme yani hasta sahiplerine gerekli kan grubundan bize bağışta bulunun diye dönüş yapılmış oluyor. Biz bu durumun önüne geçebilmek için özellikle vatandaşlardan sağlık çalışanlarından bu konuda duyarlı olmalarını istiyoruz. 18 – 65 yaş arası, 50 kilonun üzerinde, kendini zinde ve dinç hisseden, herhangi bir hastalığı bulunmayan kişilerin bağış konusunda birimimize gelmelerini rica ediyoruz” dedi. Sinop Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreter Vekili Opr. Dr. Alper Delier, İl Sağlık Müdürü Dr. Gökhan Telatar, Sinop Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Azize Çelik ve sağlık çalışanlarının katıldığı kan bağışı destek etkinliğinde bağışta bulunanlara teşekkür belgesi verildi. 

Editör: Vitrin Haber