Sinop Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi her yıl olduğu gibi çocukların dişlerini korumak için flor uygulamalarına ara vermeden devam ediyor.

Özellikle çocukların diş sağlığı ile ilgili çalışmalara önem verdiklerini söyleyen Sinop Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Halil İbrahim Ustaoğlu bu kapsamda okullarda öğrencilere yönelik flor uygulaması gerçekleştirdiklerini ifade etti. Ustaoğlu; “Her yıl düzenli olarak çalışmalarına devam ettiğimiz Flor Uygulaması dişlerin çürük oluşumuna karşı daha dirençli olmasını sağlayan ve ağız içerisinde çürük oluşturucu mikroorganizmaları azaltan bir yöntemdir. Bu kapsamda Sinop Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi tarafından yürütülen Flor Uygulamasında 580 öğrenciye Flor Uygulaması Yapıldı” dedi. 

Sinop Merkez ve köylerde bulunan ilköğretim 1. ve 2. sınıf öğrencilerine Flor uygulaması yaptıklarını ifade eden Diş Tabibi Kübra Özgür ise,  yapılan uygulamaların olumlu sonuçlar doğurduğunu söyledi. Özgür; “Yaklaşık iki yıldır Sinop Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde görev yapıyorum, öğrencilerin diş sağlığını korumak için yaptığımız çalışmalarda başarılı sonuçlara ulaştığımıza inanıyorum. Geçen yıl 500 öğrencinin diş taramasının ardından bu yıl rakamların 580’e ulaşarak flor uygulamasının tamamlanması ve çocukların diş sağlığının büyük ölçüde korunması yapılan uygulamaların olumlu sonuçlar doğurduğunu gösteriyor” diye konuştu.

Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinin Flor uygulaması veliler tarafından izin verilen öğrencilere yapılırken, bin 300 öğrenciye ise ‘Oral Eğitimi’ verildi. Flor Uygulaması ve Oral Eğitimi verilen öğrencilere Sağlık Bakanlığından temin edilen çocukların diş sağlığını korumak için diş macunu, diş fırçası ve kalemlikler dağıtıldı.

 
Editör: Vitrin Haber