Dikmen Toplum Sağlığı Merkezi Diş Polikliniği ekipleri İlçe merkez ve köyleri genelindeki ilkokul 1.sınıflarda öğrenim gören öğrencilere ağız diş taraması ve diş fırçalama eğitimi veriyor. 

Dikmen İlçesi Toplum Sağlığı Merkezi Diş polikliniğine bağlı birimler, Dikmen İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı ilkokullarda oluşturulan ortak bir protokol kapsamında sağlıklı bir nesil yetişmesi için çalışmalarını sürdürüyor.

Etkinlik hakkında bilgi veren Dikmen Toplum Sağlığı Hekimleri, Diş ve diş eti hastalıklarının ülkemizde ve dünyada en önemli sağlık sorunları arasında olduğunu ancak hayatı doğrudan tehdit etmediği için gereken önemin verilmediğini belirttiler. Diş ve diş eti hastalıklarının erken yaşlarda önlenmesi amacıyla Dikmen İlçe merkez ve köyleri genelinde ilkokul 1.sınıflarda ağız diş taraması ve diş fırçalama eğitimi verilmeye başlandığını söyleyen hekimler; Dikmen Toplum Sağlığı Merkezi Diş Hekimi Banu Karagöz Tokalak ve Ebe Hemşire Şengül Kara ile Yaykın İlkokulu, Karakoyun İçme suyu ilkokulu, Yumaklı, Güzelceçay, Dikmen ilkokuluna ağız diş taramasına gidildiklerini, muayene edilen 6-11 yaş grubu ilkokul çocuklarında çocuklarda diş fırçalama alışkanlığının olmadığını ve okula giden çocuklar da diş çürüğünün yaygın olarak görüldüğünü belirttiler.

Hekimler ayrıca eğitimin daha çok küçük yaşlarda başlamasının önemine değinerek, bu konuda ki ilk temel eğitimin ailede başlamasının gerektiğini ifade ettiler. Çocuklara diş fırçası dağıtan hekimler; “Amacımız çocuklarda farkındalık yaratarak diş fırçalama alışkanlığı kazandırmak, hedefimiz çürüksüz dişler, sağlıklı ağızlardır” diyerek, gerek özel kurumlardan gerekse de kamu kuruluşlarından maddi manevi destek ve ilgi bekliyoruz” dediler. 
Editör: Vitrin Haber