Lösemi hastalığına yakalanan Sinoplu üniversite öğrencisi Elif Beyza Düz’ün babası ve arkadaşları, tüm dünyaya seslenerek ilik nakli için kan bağışında bulunulmasını istedi. 

Sinop’ta lösemi hastalığına yakalanan üniversite öğrencisi Elif Beyza Düz’ün babası Mehmet Düz, kızı için kan bağışı talebinde bulundu. Düz yaptığı açıklamada, “Mayıs sonunda kızım rahatsızlandı, 18 yaşında üniversite öğrencisi, Samsun’da özel bir üniversitede mimarlık hazırlık okudu. Kızım son sınavına girdiği gün, ‘Baba beni almaya gel’ dedi. Ben de kızımı terminalden alacağımı zannettim, arkadaşları kolundan tutarak getirmişler sınavına. Ben bunu sonradan öğrendim. O kadar halsizmiş. Bu hastalık eklem ağrıları ile başlarmış. Allah kimseye böyle hastalık vermesin. Samsun’da özel bir hastaneye gitti ve orada fizik tedavi gördü. Ağrıları geçmeyince de ‘Baba beni alın’ dedi. Daha sonra Sinop’a geldik. Burada yapılan tetkikler sonucunda Samsun’a sevk edildik. Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde lösemi teşhisi konuldu. 6 Haziran’dan bu yana hastanedeyiz. Biz hiç beklemiyorduk, yıkıldık, eşim yıkıldı. Kendimi dik tutmaya çalıştım, sonra kızıma teselli vermeye çalıştım. Benim kızım iradelidir, azimlidir. Kızım teşhisi duyduğunda ilk önce yıkıldı ama daha sonra kabullendi. Ben bu zamana kadar refakatçi bile olmadım, kızım iğneden korkan bir insan ama şu anda tüm kolları delik deşik. Tüm dünyadaki insanlarımızın, anne ve babaların empati kurmalarını istiyorum. Çünkü biz bir düzen kurmuştuk, kızım üniversitede, oğlum lisede okuyordu. Yani normal bir hayat yaşarken kızımın bu rahatsızlığı ile uğraşıyoruz. Demek ki insanın başına böyle şeyler gelebiliyormuş. Kendilerini bizim yerimize koymalarını ve ilik nakli bulunması için bir tüp kan bağışında bulunarak bize bu zor günümüzde destek olmalarını bekliyorum. Allah rızası için, vatandaşlık görevi için tüm dünyaya sesleniyorum” dedi. 
Üniversite öğrencisi Elif Beyza Düz’ün arkadaşları da sürecin çok hızlı ilerlediğini ifade ederek, herkesi ilik bulma konusunda yardıma çağırdı.
İHA 

Editör: Vitrin Haber