Sinop'ta 104 yaşında kalça kemiği kırılan ve  75. Yıl Boyabat Devlet Hastanesinde başarılı bir operasyon geçiren 104 yaşındaki Zeliha Leman Şimşek, kısa süre sonra destekle yürümeye başladı.

Ameliyatı gerçekleştiren Opr. Dr. Ali Yalçın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, evinde düşerek kalça kemiğini kıran 104 yaşındaki Şimşek'in iki hafta önce hastanelerine getirildiğini söyledi.

Hastanın aynı gün Proksimal Femoral Nail (PFN) denilen, "kırığı açmadan röntgen altında kemik içi çivileme" yöntemiyle ameliyat edildiğini anlatan Yalçın, şu bilgileri verdi:

"Hastamız bize geldiğinde kalçasında kırık vardı. Bu kırık hastanın yaşı itibarıyla kaynama potansiyeli olmayan bir kırıktı. Bu yüzden ameliyat olması gerekiyordu. Yaşının 104 olmasından dolayı ameliyat riskliydi. Bu riski hasta yakınlarıyla göze aldık ve anestezi uzmanımız Yaprak Köseoğlu ve Dr. Melike Yücekul ile PFN yöntemiyle başarılı bir ameliyat gerçekleştirdik. Hastayı bir gün sonra yürüttük. Üç gün sonra da taburcu ettik. Bugün, yani on beşinci gün de kontrolüne geldi. Dikişlerini aldık. Herhangi bir sıkıntısı yok, yürüyor."

Yaptıkları ameliyatın bir ilk olabileceğini ifade eden Yalçın, "Araştırmalarımıza göre Hacettepe Üniversitesi Hastanesinde 102 yaşında bir hasta aynı yöntemle ameliyat edildi. 104 yaşındaki bir hastanın PFN yöntemiyle ameliyatı Türkiye'de bir ilktir. Bu ilk de hastanemizde gerçekleştirilmiştir diyebiliriz" ifadesini kullandı.

Başhekim Dr. Bekir İnebeyli de ekibini tebrik ederek, "Hastanemizde son zamanlarda bu tür zor ameliyatların yapılabilmesi, hastanemizin geldiği düzeyi gösteriyor. Ben doktor arkadaşlara, emeği geçen diğer sağlık çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Bu başarı topyekun olarak bütün Boyabat Devlet Hastanesi ve özellikle de Opr. Dr. Ali Yalçın Bey'in başarısıdır. Kendilerine teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Zeliha Leman Şimşek'in yakınları da hastalarının kısa sürede iyileşmesinin şaşkınlığını yaşadıklarını ifade ederek, Dr. Yalçın'a ve emeği geçen tüm hastane çalışanlarına teşekkür ettiklerini söyledi.

AA

Editör: Vitrin Haber