Dikmen Can Kardeşler Baysun Yatılı Bölge İlköğretim Okulu (YİBO) tarafından kahvehanelerde vakit geçiren vatandaşlara ağız ve diş sağlığı dersi veriyor. 
Okulun Çevre Sağlığı Beslenme Yeşilay ve Kızılay Kulübü Danışman Öğretmeni Hande Yılmaz ve öğrencileri örnek bir uygulamaya daha imza attı. İlk olarak Gerze Devlet Hastanesi ve Hastane Diş Hekimi Bora Çine ile irtibata geçerek "Ağız ve Diş Sağlığı" konularında okulun öğrenci alım çevrelerinden olan Güzelceçay kahvehanelerinde boş vakitlerini geçiren vatandaşlara Ağız ve Diş Sağlığı Konusunda bilgilendirme çalışmaları yapmak istediklerini belirten Hande Yılmaz, bu konuda kendilerine yardımcı olunmasını istedi.

Talep üzerine hastane yönetimi ve Diş Hekimi Bora Cine tarafından 200 adet Sağlık Bakanlığı kaynaklı diş macunu ve diş fırça yardımında bulundu. Diş macunları ve fırçalarının temini ardından kulüp danışman öğretmeni Hande Yılmaz, daha önce den almış olduğu hizmet içi eğitim seminerindeki bilgilerini ve tecrübelerini Güzelceçay mevkisindeki kahvehanelerde ağız ve diş sağlığı konusunda çevre halkıyla paylaştı. Kahvehanelere gelen vatandaşlara ağız ve diş sağlığı hakkında sinevizyon gösterimi eşliğinde temel bilgilerin verildiği etkinliklerde, diş fırçalama teknikleri anlatıldı ve vatandaşlara diş fırçası ve diş macunu dağıtıldı. Çalışmalardan duyduğu memnuniyeti ifade eden Kerim köyü Muhtarı İsmail Kara; "Okul olarak bu çalışmalarını takdirle karşılıyor ve izliyoruz" dedi.

Editör: Vitrin Haber