Memur Sendikaları Konfederasyonu’na (Memur-Sen) bağlı Sağlık-Sen Sinop Şubesi Başkanı Ramazan Açıkgöz, Sinop Atatürk Devlet Hastanesi'ne 'nefroloji uzmanı' atamasıyla birlikte diyaliz hastalarının başka illere giderek mağdur olmalarının önüne geçildiğini söyledi. 

Sinop Devlet Hastanesi'nin yapılan çalışmalar ve yeni hekimlerin atanmasıyla birlikte önemli  mesafe kat ettiğini dile getiren Ramazan Açıkgöz; "Bugüne kadar Sinop'a atanması ön görülmeyen nefroloji uzmanının ilk defa ataması gerçekleştirilmiş ve artık diyaliz hastalarının Samsun, İstanbul, Ankara gibi illere giderek mağdur olmaları ortadan kalkmıştır. 

Bunların haricinde radyoloji uzmanı, göğüs cerrahi, plastik cerrahi, 3 pratisyen hekim ve geçici görevle çocuk sağlığı hastalıkları ve göz hastalıkları uzmanı atanarak Sinop Atatürk Devlet Hastanesi'ndeki hekim açığı yüzde 90 oranında giderilmiştir" dedi. 

Ramazan Açıkgöz açıklamasının sonunda atamalarda öncü olan AK Parti Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy ile AK Parti İl Başkanı Cengiz Tokmak'a teşekkür etti.

Editör: Vitrin Haber