Sinop Valisi Dr. Ahmet Cengiz; "Bizim bir ilkemiz var. Çalıştığımız yerde kuyruk ve sıranın olmamasını arzu ediyoruz. Biz 'kuyruk ve sıranın olmadığı bir Sinop' diyoruz" dedi.

Merkezi Ankara'da bulunan Hasta ve Hasta Yakını Haklarını Savunma Derneği'nin (HAYASAD) üyeleri İl Sinop Valisi Dr. Ahmet Cengiz'i makamında ziyaret etti. 

Dernek üyesi Sadiye Kavak başkanlığında gerçekleştirilen ve derneğin bazı üyelerinin de hazır bulunduğu ziyaret Vali Cengiz, dernek çalışmaları hakkında bilgi aldı. Sinop'ta hasta ve hasta yakınlarının haklarının korunması konusunda HAYASAD olarak önemli çalışmaların yürütüleceğini dile getiren Kavak; "Çalışmalarımızın kapsamında hastaneyi ziyaretlerimiz devam ediyor. İnşallah insanlara faydalı bir şeyler yapabileceğiz. Dönem dönem hastaneye gidip hastaları ziyaret ediyoruz, eksiklikleri dinliyoruz. Ayrıca hasta, hasta yakını ve personelin de sıkıntılarını dinliyor ve çözüm noktasında çalışma yürütüyoruz" dedi. 

Sorunların çözümünde STK'ların üzerine büyük görev düştüğünü dile getiren Vali Dr. Ahmet Cengiz ise; "Bizim STK'lara ihtiyacımız çok fazla. STK'lar belki bizim yapmadığımız, yapamadığımız fonksiyonları da inşallah üstlenecek. Bu hizmetin geliştirilmesi konusunda çaba sarf edip mesai harcayacaklar. Bu önemli hizmetinizden dolayı öncelikle sizi kutluyorum.  Tabi işin içinde hasta olunca, biraz daha konu hassaslaşıyor. Hastaların daha iyi tedavi görmeleri, arzu ettikleri daha iyi bir ortamda tedavi görmeleri konusunda bizimde çok ciddi hassasiyetimiz var" diye konuştu. 

'HASTANEDE SIFIR KUYRUK İLKESİYLE HAREKET EDİYORUZ'
Sinop Atatürk Devlet Hastanesi'nde kısa sürede büyük bir dönüşüm yaşandığını kaydeden Vali Cengiz, 'hastanede sıfır kuyruk' ilkesiyle hareket ettiklerini söyledi. Cengiz sözlerine şöyle devam etti, "Hastanemiz kısa sürede çok ciddi gelişme gösterdi. Geldiğim tarihlerde bir EMAR için 3 ay gün veriliyordu. Bir gece hastaneye denetime gittim, saat 03:00 gibiydi. İnsanlar banklarda yatıyordu. Gözden randevu alınamıyordu. Kısa sürede çok ciddi bir ivme ve sinerji yakaladık. Biz bunlarla yetinmiyoruz. EMAR'da sıra olayı sıfıra düşmek üzere. Yani EMAR'da sıra olayını kaldırmak üzereyiz. Ultrasonda da hakeza kuyruklar, sıralar vardı. Bizim bir ilkemiz var. Çalıştığımız yerde kuyruk ve sıranın olmamasını arzu ediyoruz. Biz 'kuyruk ve sıranın olmadığı bir Sinop' diyoruz. Hastane bu anlamda son dönemde çok gelişti. Acil polikliniği ile acil girişinde çok ciddi iyileştirmeler yapıldı. Yine acil müdahale odalarının sayıları arttırıldı. Kısaca hastanemiz geçmişle kıyaslanmayacak bir hale getirildi. Ama biz bunu yeterli bulmuyoruz. İlkelerimizden birisi de 'daha iyi iyinin düşmanı' ilkesi. Daha iyi olması için gayret sarf edeceğiz"


Editör: Vitrin Haber