Tüp mide ameliyatı (obezite cerrahisi) ile yaklaşık 10 ayda 142 kg'dan 78'kg düşen Ali Bilgi ile 129 kg'dan 83kg düşen Kübra Akkaya hayatlarını birleştirdi. 

2015 yılında Sinop Atatürk Devlet Hastanesine obezite ameliyatı için başvuran Ali Bilgi aynı rahatsızlıktan dolayı hastaneye başvuran Kübra Akkaya ile tanıştı. Ameliyat hazırlık aşamasında tanışan Ali Bilgi ve Kübra Akkaya çifti tedavi sürecinde mutlu bir birlikteliğin ilk adımlarını da atmaya başladı. 2015 yılı Kasım ayında Op. Dr. Tuna Bilecik tarafından birer hafta arayla obezite cerrahisi operasyonu geçiren genç çift, toplamda 110kg verdi. Oldukça heyecanlı ve mutlu olduklarını ifade eden Ali Bilgi ve Kübra Akkaya çifti verdikleri kilolar sayesinde hayatlarının baştan aşağı değiştiğini ifade etti. Hem sağlıklarına kavuşan hem de hayat eşlerini bulan genç çift geçtiğimiz günlerde düzenlenen görkemli bir düğün töreni ile dünya evine girdi. Aldıkları tedavi kararı ile birlikte hayatlarının tam anlamıyla değiştiğini ve evlilik törenleri ile mutluluklarının ikiye katlandığını belirten çift, tedavi süreçlerinde kendilerine büyük destek veren Op. Dr. Tuna Bilecik’e ve hastane personeline teşekkür etti. 

BİLECİK, GENÇ ÇİFTE MUTLULUKLAR DİLEDİ
Ali Bilgi ve Kübra Akkaya çiftinin ameliyatlarını gerçekleştiren Op. Dr. Tuna Bilecik sağlıklarına kavuşan hastalarının, hayatlarını birleştirmiş olmalarının kendilerini ayrıca mutlu ettiğini belirterek, genç çifte bundan sonraki hayatlarında mutluluklar diledi. Gerçekleştirilen ameliyat hakkında bilgi veren Op. Dr. Tuna Bilecik, tüp mide ameliyatının şuan için ülkemizde ve dünyada en çok yapılan obezite cerrahisi prosedürü olduğunu belirtti. Bilecik; “Türkiye nüfusunun yaklaşık 3'te 1 i obezdir. Yapılan araştırmalar obezite hastalarının diyet ve egzersizle kalıcı kilo kaybetme oranı yalnızca %2-3 düzeylerindedir. Kesin tedavi cerrahidir. Operasyonla mide hacminin yaklaşık %80 i çıkartılıyor. Operasyon laparoskopikolarak veya robotik yöntemle gerçekleştiriliyor. Operasyon süresi ortalama 45 dakika olup, hastalarımız ameliyat sonrası 3. Gün taburcu oluyor. İlk 15 gün sıvı gıdalarla besleniyor, daha sonraki iki hafta püre dönemi ve 1.aydan itibaren normal beslenmesine devam ediyor. Hastalarımızla sürekli iletişim halindeyiz.  Şuanda adana numune eğitim ve araştırma hastanesinde robotik cerrahi (da vinci robotu ) ile bu ameliyatları gerçekleştirme imkanına sahibiz” dedi. 
Editör: Vitrin Haber