Sinop Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından özel olarak yaptırılan, tam donanımlı mobil ağız ve diş sağlığı aracı ile muayene ve eğitim çalışmaları başladı. 

Hayata geçirilen uygulama hakkında bilgiler veren Sinop Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Tahsin Gökhan Telatar, uygulama sayesinde diş ve diş eti hastalıklarının tedavisinde büyük ilerleme kaydedileceğini belirtti. Telatar; “Bilindiği üzere diş ve diş eti hastalıkları bu gün dünyada olduğu gibi ülkemizde de en sık rastlanan sağlık sorunudur. Koruyucu ağız ve diş sağlığı hizmetleri ile bu sorunun önlenebilmesi mümkündür. İlimiz genelinde Halk Sağlığı Müdürlüğüne bağlı Merkez Toplum Sağlığı Diş Hekimi Ebru Türkoğlu ve yardımcı Sağlık Personeli Esin Uyar Özalp, diş taraması programına başlamıştır. 2015 yılında İl genelinde öncelikle okullarda öğrencilerimize, kamu kurum ve kuruluşları ile halkımızın muayene edilerek bilinçlendirme eğitimi verilecektir” dedi.

Toplumun ağız ve diş sağlığını iyileştirmeyi hedeflediklerini söyleyen veren Sinop Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Tahsin Gökhan Telatar; “Toplumda sağlıklı beslenme, diş fırçalama konularında bilinç kazandırılarak ve muayene edilerek, yapılan taramalar neticesinde tedavi kuruluşlarına sevki yapılanların tedavilerinin yapılmasını sağlamayı amaçlıyoruz. Böylelikle on bin muayene yapmak ve ulaşabildiğimiz kadar çok insanı bilinçlendirmek hedefimizdir” diye konuştu.

Editör: Vitrin Haber