CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, daha önce Sağlık Bakanı Recep Akdağ’a ilettiği Durağan Devlet Hastanesi yeni hizmet binasını bu kez Başbakan Binali Yıldırım’a sordu. Durağan Devlet Hastanesi yeni hizmet binasının yüklenici firmaya 2014 yılında verildiğini, firmaya ek süreler verildiğini, sözleşmeye göre inşaatın bitmesi gereken tarihte bitmediği gibi üzerinden 18 ay geçtiğini halde hastanenin açılmadığını belirtti. Başbakan Binali Yıldırım’a hastanenin yeni hizmet binasının söz verildiği tarihte neden açılmadığını soran Karadeniz, “Hastane ne zaman hizmete girecektir?” diye de sordu.

Barış Karadeniz, bu yılın başında yüklenici firmanın sözleşme hükümlerini ihlal ettiğini, alt yüklenici firmanın Durağan esnafına yaklaşık 1 milyon TL borçlandığını, borçların geri ödemelerinde sorunlar yaşandığını da dile getirerek, “Durağanlı vatandaşlarımıza verilen sözler tutulmadığı gibi, Durağanlı esnafımız mağduriyetinin giderilmesi için acil çözüm beklemektedir” dedi. 

Karadeniz, Başbakan Yıldırım’dan şu soruları yanıtlamasını istedi: Yüklenici firmaya yer teslimi yapıldıktan sonra inşaatına 2014 yılında başlanan Durağan Devlet Hastanesinin yeni hizmet binası inşaatı “ek süre” verildiği halde neden bitirilip söz verildiği tarihte hizmete açılmamıştır?
Durağan Devlet Hastanesinin yeni hizmet binasını yaklaşık 18 ay gecikmiştir. Hastane ne zaman hizmete girecektir? 
Yüklenici firma ile TOKİ arasında yapılan sözleşmenin ihlal edilerek alt yüklenici firmaya işin tamamının verilmiş olmasının sorumluları kimlerdir? Vatandaşın büyük tepkisini çeken sorumlular hakkında hangi yasal işlemler yapılmıştır? Yüklenici firma ile alt yüklenici firmadan alacaklarını tahsil edememiş esnafın mağduriyeti nasıl giderilecektir? Zaten ekonomik bir kriz yaşayan esnafın bir de alacaklarını tahsil edememesi yüzünden işyerleri kapanma noktasına gelirken Durağanlı esnafımıza nasıl bir yardımda bulunacaksınız?
 
Editör: Vitrin Haber