Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep İpekyolu Rotary Kulübü işbirliğiyle ,"Çocuk Felci İçin Sürüyoruz" farkındalık projesi kapsamında, 11 bisikletçi Türkiye turuna çıkacak. Bisikletçiler, Çocuk Felcine dikkat çekmek ve uluslararası alanda kamuoyu oluşturabilmek için 10 gün boyunca, bin 530 kilometre yol kat edip, Sinop’unda içinde bulunduğu 8 farklı şehirde pedal çevirecekler. Projenin startı 16 Ekim’de Gaziantep’ten verilecek. 

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla, Gaziantep İpekyolu Rotary Kulübü tarafından ' Çocuk Felci İçin Sürüyoruz ' Türkiye bisiklet turu düzenlenecek. Proje kapsamında, 11 bisiklet sporcusu Türkiye'yi, Güney'den- Kuzey'e doğru kat ederek 10 gün boyunca pedal çevirecekler. 16 Ekim 2014 tarihinde Gaziantep'ten startı verilecek olan zorlu yolculukta bisikletçilerin, Adana, Niğde, Kapadokya, Ankara, Kastamonu ve Sinop yol güzergahlarını kullanarak 25 Ekim 2014 tarihinde Samsun'a ulaşması planlanıyor.

Geçilecek her şehirde projeye destek veren gönüllü bisikletçiler ile İpekyolu Rotary Kulüp üyelerinin de Gaziantepli bisikletçileri bu uzun maratondan yalnız bırakmayacağını belirten İpekyolu Rotary Kulüp Başkanı Işınsu Alpay, günde ortalama 150 kilometre yol almayı hedefleyen bisikletçilerin, etabın sonunda 1530 kilometrelik yolu başarıyla tamamlamalarını beklediklerini söyledi. Bisikletçilerin Adana-Ankara ve Samsun illerinde koordine edilecek çocuk felci bilgilendirme toplantılarına da katılacaklarını kaydeden Alpay, amaçlarının 1985 yılında Birleşmiş Milletler, Dünya Sağlık Örgütü ve Uluslararası Rotary’nin Çocuk felci yani Polioyu ortadan kaldırmak için başlattığı kampanyalara dikkat çekmek olduğunu ifade etti.

Tur sırasında bisikletçilerin, yol güzergahlarında bulunan şehirlerin en işlek caddelerinden belirli bir hızla geçeceklerini, projenin amacına ulaşabilmesi için meydanlarda finish noktaları oluşturacaklarını ve aynı şekilde ertesi gün belirlenen noktalardan yeniden start verileceğini belirten İpekyolu Rotary Kulüp Kulübü Başkanı Alpay, bu illerde farkındalık oluşturabilmek ve halkın yoğun katılımını sağlayabilmek için önceden tanıtım ve reklam çalışmaları yapacaklarını da sözlerine ekledi. Öte yandan bisiklet turunun ilk durağı olan Adana’da gerçekleştirilecek basın toplantısına Uluslararası Rotary Başkanı GaryHuang’ın da katılım göstermesi bekleniyor.
Editör: Vitrin Haber