75. Yıl Boyabat Devlet Hastanesi'nde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Ömer Küçükdemirci, hastaların, hastalıktan çok  bilinçsizlikten zarar gördüklerini belirtti. 
Hastane bünyesinde diyabet okulu bölümü açtıklarını anlatan  Küçükdemirci, "Biz sizlerin tedavisi için, diyabete karşı bilinçli mücadele ve bilinçli yaşama konusunda hizmetinizdeyiz. Çoğu il merkezinde bile olmayan diyabet okulumuz bundan sonra da her ay yapılacak. Daha fazla diyabet hastamızın katılımını sağlayarak hastalarımızı bilinçlendirmek, hastalığın kontrol altında tutulmasını sağlayacağız. Sayı arttıkça daha büyük salonlarda sizlerin sorunlarını dinleyip cevaplamaya çalışacağız." ifadelerini kullandı.
  
Diyabetin ölüme sebep olan hastalıkların başında geldiğine işaret eden Küçükdemirci, şöyle konuştu: "Ama önlenebilir, kontrol edilebilir bir hastalık. Yeter ki siz bilinçli davranın, ilaçlarınızı düzenli kullanın, kontrollerinizi aksatmayın. diyetinizi, egzersizlerinizi düzenli yaptığınızda diyabet ölüm nedeni olmaktan çıkacaktır. Hastanemizde sadece diyabet hastalarıyla ilgilenen diyabet hemşiremiz var. Hemşiremiz hastalarımıza bireysel olarak tek tek eğitim veriyor. Bu uygulama sizlere çok yardımcı olacak." 

 
Editör: Vitrin Haber