Özellikle sonbahar ve ilkbahar aylarında bitki polenlerinden etkilenenlerin, hastalığın teşhisi için yaptırdıkları alerji deri testi hizmeti Boyabat 75. Yıl Devlet Hastanesi'nde verilmeye başladı. 2016 Temmuz ayının sonunda başlayan Alerji Testi için; Göğüs Hastalıkları Uzmanı Doktor Funda Karaduman, Hemşire Yeşim Ersoy ve Sekreter İsmihan Eker hastalara hizmet veriyor.

Tüm hastanelerde olduğu gibi Boyabat 75. Yıl Devlet Hastanesi'nde de, hastalar alerjiye neden olan etkenleri öğrenmek için hastanenin 'Göğüs Hastalıkları Polikliniği'nden randevu alıyor.

İnsan vücudunun bazı maddelere karşı verdiği; kaşıntı, deride döküntü (lekelenmeler), hapşırma gibi tepkilere neden olan faktörlerin tespitinde yapılan uygulama; deri üzerine kolay uygulanan, acısız, ağrısız, yüksek oranda ve kısa sürede doğru sonuç veren bir alerji deri testi yöntemi.

Alerjik rinit (Halk Arasında Saman Nezlesi), astım gibi rahatsızlıklara sahip olan hastalarda daha sık görülen alerjik durumlardan korunmanın ilk şartı, alerjiye neden olan etkenlerden uzak durmak. Kedi-köpek tüyü ve salyası, yumurta, deterjan vb. alerjenler nedeniyle alerjisi olan hastaların öncelikle bu etkenlerden uzak durması gerekiyor.  

ALERJİ DERİ TESTİ 16 YAŞ VE ÜZERİ HASTALARA UYGULANIYOR
Boyabat 75. Yıl Devlet Hastanesi'nde uygulanan Alerji Deri Testi, 16 yaş ve üzeri tüm hastalara uygulanabiliyor. 16 yaşından küçük olan hastaların alerji testi için çocuklara özel yöntemlerle alerji testi yapan sağlık kuruluşlarına başvurmaları gerekiyor.

TESTE TOK GELİN
Şikayet ve belirtilerin alerjik bir nedene bağlı olup olmadığını anlamak için yapılan deri testleri için hastaların teste tok olarak gelmeleri gerekiyor.
15 Dakikada Alerji Nedeni Tespit Edilebiliyor
Kolay uygulanan; güvenilir, acısız, ağrısız bir yöntem olması ve kısa sürede sonucun belli olması nedeni ile alerjik hastalıkların tanısında ilk sırada tercih edilen yöntemle hastaların neye karşı alerjisi olduğu 15 dakika gibi kısa bir sürede belirleniyor.

DOKTORA DOĞRU BİLGİ VERİN
Test yapılacağı gün hastaların aktif şikayeti varsa doktor bu konu hakkında bilgilendirilmeli ve alerji deri testlerinin sonucunu etkileyebileceği için kullanılan tüm ilaçlar hakkında doktora bilgi verilmesi gerekiyor.

ALERJİ ÖMÜR BOYU SİZİNLE, NEDENİNDEN UZAK DURUN!
Alerji Deri Testi ile alerji nedeni belirlenen hastaların öncelikle alerjiye neden olan faktörlerden uzak durması gerekirken, doktorun verdiği ilaçları kullanması gerekiyor. Alerjiye sebebiyet veren etkenlerden uzak durulmadığı takdirde alerji belirtileri tekrar ortaya çıkıyor.
 
Editör: Vitrin Haber