AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Sinop Milletvekili Nazım Maviş, hizmete giren Ayancık Devlet Hastanesi yeni hizmet binası ve hastanenin hizmet rolü değişikliği hakkında açıklamalarda bulundu. Ayancık Devlet Hastanesinin Ayancık ve Türkeli ilçelerine hizmet vereceğini hatırlatan AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, bu ilçelerin Sinop Merkez’e olan uzaklığı nedeniylehastanenin iki ilçe için büyük önem arz ettiğini ifade etti. Maviş; “Mevcut hastanemizin hem fiziki şartları hem de hekim kapasitesi ilçelerimizin ihtiyaçlarını karşılamakta yetersizdi. Önceki milletvekillerimizin de katkılarıyla yeni bir hastane binası ilçemize kazandırıldı. Biz de yeni hastanemizin en kısa sürede hizmete girmesi için büyük bir çaba gösterdik. 15 milyon 950 bin TL yatırım bedelli modern bir hastane Ayancık ilçemize kazandırıldı, hizmete başladı” dedi.

KÖKLÜ BİR DEĞİŞİKLİK GELİYOR
Hastanenin fiziki olarak yenilenmesininyanı sıra donanım ve hekim kapasitesinin de artırılmasının acil bir ihtiyaç olduğunu söyleyen Milletvekili Nazım Maviş, bu ihtiyaçların giderilmesi için öncelikli olarak hastanenin hizmet rolünün yükseltildiğini belirtti. Maviş; “Öncelikli olarak hastanemizin D hizmet rolünden C hizmet rolüne yükseltilmesi noktasında gerekli girişimlerde bulunduk. Yeni binamızın hizmete girmesiyle birlikte hastanemizin hizmet rolü de D sınıfından C hizmet rolüne yükseltilmiştir.

Hizmet rolü değişikliğiyle hastanemizdeki 12 hekim sayısı 51’e yükselecek ve hastanemize 16 yeni bölüm açılmış olacaktır.
Buradan tüm hemşerilerimize son derece modern mimariye sahip, hizmet rolü ve hekim sayısı yükseltilmiş yeni Ayancık Devlet Hastanemizin müjdesini mutlulukla veriyor, Sinop’umuza Ayancık ve Türkeli İlçelerimize hayırlı olmasını yüce Allah’tan temenni ediyorum” diye konuştu.
Editör: Vitrin Haber