Sinop Atatürk Devlet Hastanesi özel bir ameliyata ev sahipliği yaptı. Göz Doktoru Özcan Yılmaz annesini iki gözünden ameliyat etti. 

Atatürk Devlet Hastanesi Göz Hekimi Dr. Özcan Yılmaz, katarakt hastalığı olan annesi Melekper Yılmaz'ı (69) her iki gözünden ameliyat etti. Bir cerrah için en zor ve en duygusal anlarından birinin, ailesinden birini ameliyat etmek olduğunu belirten Özcan Yılmaz, "Annem katarakt hastasıydı. Kataraktı artık görmesini iyice etkilemeye ve yaşam standartlarını düşürmeye başlamıştı. Muayene sonuçlarından ameliyat olması gerekliliği ortaya çıktı. İlk olarak sol katarakt (FAKO+IOL) operasyonu yaptım. Ardından sağ gözde operasyonu tekrarladık. Bir cerrahın ailesinden birisini ameliyat etmesi çok zor bir durum. Ancak çok şükür ki, ameliyattan başarı ile çıktık. ” dedi. 

Onu iki gözümden sakınırım!
Oğlu ile gurur duyduğunu belirten Melekper Yılmaz'da bir annenin en büyük mutluluğunun da bu olduğunu söyledi. Melekper Yılmaz, "Oğlumun başarılı operasyonu ile tekrar sağlığıma kavuşacak olmam mutluluğuma mutluluk katıyor. İki gözümden sakındığım oğlum, iki gözümü ameliyat ederek sağlığına kavuşturdu. Bu ayrı bir mutluluk. Anlatılmaz yaşanır" diye konuştu.

Serhat Özşahin