Program öncesinde Anadolu İmam Hatip Lisesinde görev yapan öğretmenlerle buluşan Rektör Taşdemir, yürütülecek ortak projeler ve ikili iş birlikleri üzerine görüştü. Buluşmada, iki kurum arasındaki iş birliğinin daha da güçlenerek devam etmesi ve eğitimde kaliteyi artırmaya yönelik iş birliği fırsatları ele alındı.

İmam Hatip Lisesi Konferans Salonunda düzenlenen programa; SNÜ Rektörü Prof. Dr. Şakir Taşdemir, Genel Sekreter Şenol Metin, Milli Eğitim Müdürü Osman Cebeci, Okul Müdürü Şükrü Eraltan öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Program Milli Eğitim Müdürü Osman Cebeci’nin kariyer planlaması üzerine gerçekleştirdiği söyleşi ile başladı. Ardından SNÜ Rektörü Prof. Dr. Şakir Taşdemir Üniversitenin bölüm ve programları, yürüttüğü bilimsel faaliyetleri ve sosyo-kültürel imkanları hakkında bilgiler verdi. Bu kapsamda Sinop Üniversitesi olarak İhtiyaç duyulan her alanda destek ve katkı vermeye hazır olduklarını ifade etti.

Rektör Taşdemir konuşmasının devamında TÜBİTAK projeleri ve TEKNOFEST’in önemine vurgu yaparak, bu projelerde yer almanın kişisel gelişim ve kariyer için kritik bir adım olduğunu belirtti.

Teknolojinin ve yapay zekanın meslek dallarına etkisini vurgulayan Prof. Dr. Şakir Taşdemir, “Teknolojinin hızla ilerlediğini ve bu değişime ayak uydurmanın önemini” anlatarak, öğrencilere teknolojiye olan ilgi ve meraklarını sürekli beslemeleri gerektiğini, yapay zeka alanında bilgi sahibi olmanın rekabet avantajı sağlayacağını söyledi.

Son olarak bu ülkenin her mesleğe ihtiyacı olduğunu dile getiren Rektör Taşdemir, “Ne iş yaparsanız yapın işinizi çok iyi yapın” diyerek, öğrencilerin sorularını cevaplandırdı.

Yeni müfredat taslağı hazırlandı Yeni müfredat taslağı hazırlandı

Editör: Vitrin Haber