Vitrin Haber ekibi olarak Sinopluların arasında dolaşıp : “Sizce Sinop’umuzda eksik olan üç şey nedir “ diye sorduk.

Vitrin Haber ekibi olarak Sinopluların arasında dolaşıp : “Sizce Sinop’umuzda eksik olan üç şey nedir “ diye sorduk. Kendilerine doldurmaları için formlar uzattığımız insanlar, “Üç şey çok az bir sürü eksik var bu şehirde” dediler sonra da akıllarına gelen üç maddeyi yazdılar.

On sekiz- elli beş yaş aralığında anketimize katılan kadın ve erkeklerin yüzde altmışı Sinopluydu. Geriye kalan yüzde kırklık kesim memuriyet emeklilik evlilik sebebiyle burada yaşayan kimselerdi.  Anket sonuçlarına göre Sinop’un en büyük sorunu istihdam. Bu sebeple şehir sürekli göç veriyor.  Şehirdeki ailelerin gençleri yanında tutabilmesi için yeni fabrikalara, iş alanlarına ihtiyacı var.

Maddeler arasında üçüncü sıraya ise şehirde sinemanın olmaması yerleşmiş. Sinemayı ancak farklı şehirlere gittiklerinde seyredebildiklerini söyleyen katılımcılar, bunun Sinop’a yakışmadığını dile getirdiler.  Yine yolların bozukluğu herkesin sıkıntısıydı. Yolların bozukluğu nedeniyle minibüslerde sıkıntılar çektiklerini belirten katılımcılar olduğu gibi bu bozukluk yüzünden özel araçlarının sık sık bozulduğunu belirten katılımcılar da oldu. Yaptığımız anketin sonucunda Sinop halkının sağlık sektöründen de hiç memnun olmadığını gördük. Buradaki hastaneye pek güvenmeyen Sinoplular, ciddi sağlık sorunları olduğu zaman Samsun’a tedaviye gidiyor. Katılımcıların en büyük problemlerinden biri de alışveriş. Pek çok Sinoplu istediği ürünleri şehrimizde bulamadıklarını söylerken bazı katılımcılar da satılan hazır giyim, ayakkabı çanta gibi ürünlerin diğer şehirlere oranla çok daha yüksek fiyatlarla piyasada bulunduğunu belirtti. Bu fiyat farkı ve çeşit azlığı sebebiyle de düğün, nişan, sünnet, bayramlık gibi büyük alışverişler için Samsun’a gittiklerini söylediler. Anketimizden çıkan diğer sonuçlar ise şöyle:

1- İstihdam sıkıntısı, fabrikaların olmayışı
2- Şehir içindeki yolların bozukluğu
3- Sinemanın olmaması
4- Özel hastanenin olmayışı
5- Şehirde yaşanan su kesintileri ve suların zaman zaman çamurlu akması
6- Şehrin pahalı olması (Alışverişlerin için Samsun’u tercih etmek zorunda kalmaları)
7- AVM olmaması
8- Alışveriş imkânlarının az olması
9- Doğal gazın olmayışı
10- Sosyal faaliyetlerin eksikliği
11- Çocuklar için eğlence alanının olmayışı
12- Kültür sanat konusunda zayıf olması
13- Tiyatronun olmayışı
14- Özel okulların olmayışı
15- Üniversitedeki bölümlerin azlığı
16- İyi bir stadyumun olmayışı
17- Yeşil alan eksikliği (büyük parkların eksikliği)

Ayşe Sevim
Editör: Vitrin Haber