159 yıl önce Türk askerlerine saldırıp kalleşçe şehit eden Rus  komutan  Pavel Nakhimov  Rusların kahraman idollerinden birisi konumunda.  Saldırının 150 yıl anısına  Nakhimov’un adına Pul çıkaran Ruslar komutanın hatırasını yaşatmak için bakın neler yapmışlar.
Sivastapol Limanının ve şehrin askeri valisi komutanı olan Pavel Nakhimov  Kırım savaşında 10 Temmuz'da 28 Haziran 1855, gözünden vurularak dünyasını değiştirmesi ile birlikte Ruslar  ünlü komutanın ismini şu şekilde yaşatıyorlar.
-Adına Deniz kuvvetleri içinde Nakhimov  madalyası ortaya çıkarmışlar. Rus deniz kuvvetlerinde başarılı olan komutanlara bunu vermekteler.
-Kırım Sivastapol’daki ünlü kent meydanlarına ve kavşaklara komutanın ismini vermişler.
-Yine aynı kentte ve Rusya’nın başka bölgelerinde komutanın büst ve helkelerini yapmışlar.
-Sinop baskınının 150 yılında anısına Pul bastırmışlar.
Pavel Nakhimov  adına her daim yaşatabilmek içinde komutan hakkında belgeler ve bilgileri kütüphanelerde  genç nesillere aktarıyorlar.
Kırım savaşında vefat eden diğer iki komutan ile birlikte üç generalin anısına Sivastapol’un  Malakhov Tepesinde Rusların  Üç ünlü amiralleri olan  Nakhimov, Mikhail ve Lazarev,  adına Sivastopol  Aziz Vladimir Katedrali yapılmış.
Ruslar bu kadar komutanlarına sahip çıkıp genç nesillere komutanın ismini  aktarmaya devam ederken biz buradan sormak istiyoruz  Sinop’u can siperana savunan Osman Nuri  Paşanın neden hala  bu şehirde esamesi okunmaz  bilinmez. Neden Sinop’u savunan bu kahramanın  ismi bir caddeye bir bölgeye verilmez. 
 
Haber: Ayşe Sevim




Editör: Vitrin Haber