Halvetiye tarikatının Şabaniye kolunun kurucusu olan Hz. Pir Şeyh Şaban-ı Veli'nin asasını yere vurmasıyla çıktığına inanıldığı için "Asa Suyu", zemzem ile aynı tat ve kokuya sahip bulunduğundan dolayı da "Ebizemzem" olarak adlandırılan suyu, büyük veliyi ziyarete gelenlerin uğrak yeri olmuş. Sinop'tan da her gün onlarca ziyaretçiyi ağırlayan Şeyh Şaban-ı Veli külliyesi, cami, türbe, iki dergah evi, şadırvan ve asa suyundan oluşuyor.  Sinop'tan ziyaret için gittiği türbeden çıkışta, Ebizemzem çeşmesi başında insanların su doldurmak için tartıştığını gören Sinoplu Gazeteci Deniz Özen'in yazdığı ve insanları saygıya ve hürmete davet ettiği dörtlük, Kastamonu Valiliği tarafından çeşme duvarına asıldı. Kastamonu Valiliği'ne yazdığı dörtlüğü ilettiğini ve insanların okuması için Ebizemzem'in başına asılmasını talep ettiğini dile getiren Deniz Özen, kısa süre içerisinde dörtlüğün Kastamonu Valisi Şehmus Günaydın'ın talimatı ile astırıldığını belirterek Vali Günaydın'a teşekkür etti. 

Deniz Özen; "Geçtiğimiz hafta Kastamonu ilimizin en değerli ve en mukaddes yerlerinden olan Pir Şeyh Şaban-ı Veli Hazretlerini ziyaret ettim. Ziyaretim sırasında dergah içerisinde bulunan Ebizemzem suyundan almak isteyen ziyaretçilerin suyun az akması ve büyük kaplar doldurulmaya çalışılması sebebi ile tartışmalar yaşandığına üzülerek şahit oldum. Oysaki ne güzel demiş Pir Şeyh Şaban-ı Veli hazretleri ‘Gelişiniz Güle Güle, Gidişiniz Güle Güle, Her İşiniz Güle Güle’  İçerisinde rahmet ve şifa olduğuna inanılan Ebizemzem için nice kalpler kırılıyor. İnanıyorum ki; Ebizemzem’in damla damla akması suyu dolduranın da, bekleyenin de sabır sınavıdır. 
 
 Orada yaşadığım bu hadiselerden etkilenerek Ebizemzem’in başında şu dizeleri yazdım; 
 
‘Sabredersen testin rahmet ile dolar, 
Kul-u Hakk-ı kollarsan rahmet damla damla akar,
Şifa gönlün sabrındadır, ha bir damla ha bin damla’
 
SAYIN VALİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUM
Daha sonra kaleme aldığım bu dörtlüğü sayın valimize ilettim. Kendilerinden bu dörtlüğün Ebizemzem’in başında insanların okumasının sağlanması talep ettim. Böylece; bu vesileyle insanlara sevgi, hoşgörü ile yaklaşmayı öğreten Pir Şeyh Şaban-ı Veli hazretlerinin dergahında saygı ve hoşgörü ile davranılmasına vesile olunacaktı. Sayın valimiz de uygun görmüş ve bu dörtlüğü derhal, çeşmenin duvarına astırmışlar. Bu hassasiyetlerinden ve duyarlılıklarından dolayı Sayın Kastamonu Valimiz Şehmus Günaydın beye teşekkürlerimi sunuyorum" diye konuştu. 
 
Editör: Vitrin Haber