Erfelek ilçesinde yaklaşık 1,5 yıl önce tartıştığı eşi tarafından öldürülen annenin iki çocuğunu gurbetçi aile sahip çıkarak evlat edindi. 

2012 yılında Erfelek Merkez Mahallesinde manavlık yapan 35 yaşında ki Alaaddin Y. adlı şahıs iş yerinin önünde tartıştığı eşi Nuriye Y'yi tabancayla vurarak öldürmüştü. 

Anneleri ölen, babaları da ceza evine giren biri 12 diğeri de 3 yaşında olan çocuklar yaşadıkları trajedi ardından 1,5 yıl sonra sıcak bir yuvaya kavuştu. Aslen Erfelekli olan Alman Hür Demokrat Parti (FDP) Delmenhorst İl Başkanı ve İl Genel Meclisi Üyesi Tamer Sert ve eşi tarafından evlat edinilen Emircan (12) ve Yakupcan'ın (3) Almanya'ya gidişi için son prosedürler yerine getiriliyor.  

'Bu kadar mutlu olacağımı tahmin etmemiştim'
Çocuklarla akrabalık yakınlığı da olduğunu belirten Tamer Sert, "3 kızım vardı, şimdi iki tane de oğum oldu" diyerek mutluluğunu dile getirdi. Tamer Sert sözlerine şöyle devam etti; "Olayın yaşanması ardından anında karar verdik ve çocukları evlat edinmek istedik. Bu kararımızdan da vazgeçmedik ve işlemleri başlattık. Biz bu çocukları uluslar evlat edinme yoluyla almak için çalışma yürüttük. Bu prosedürde Alman ve Türk devletleri arasında ki anlaşma doğrultusunda karşılıklı raporların yazılmasıyla gerçekleşiyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sinop'ta ki bağlı müdürlüğüne yazılar yazdı. Burada da konuyla sağ olsunlar hassas bir şekilde ilgilendiler. Sonuç olarak raporlar olumlu çıktı ve mahkemeye gidildi. Orada da sağ olsunlar gereken işlemler çabucak yapıldı. Hem Alman hem Türk vatandaşı olarak bu noktada yardımcı olan tüm yetkililere teşekkür ediyorum. Bu kadar mutlu ve huzurlu olacağımın hesabını yapmadım. Gerçekten çok mutluyum" diye konuştu.